”Pandemin” dammas av – ny covidvariant påstås vara ”oroväckande”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

”Expeterna” är ”ganska oroade” över den nya covidvarianten BA 2.86, rapporterar CBS. Men läkedelsjättarna har minsann ”vaccin” som människor kan ta, påpekas det.

Samtidigt som proxykriget mot Ryssland i Ukraina blivit ett så stort misslyckande för väst att inte ens mainstream-media kan dölja det längre, dammas den så kallade pandemin av igen.

Det handlar alltså om den nya virusvarianten BA 2.86, som har 30 mutationer.

CBS har kallat in läkaren och den tidigare FDA-kommissionären Scott Gottlieb som expert.

Gottlieb är även styrelseledamot för vaccinjätten Pfizer.

Han får frågan hur oroad allmänheten bör vara.

– Jag har talat med ett antal virologer och de är ganska oroade över detta, säger han i CBS Face The Nation. Vi vet inte om detta spridits i det tysta och att vi inte upptäckt det, eller om det är något som sprids mycket snabbt.

BA 2.86 kan vara mer smittsam än tidigare dominerande varianter, och då kan den ta över. Men det är för tidigt för att veta säkert. Och just nu verkar den inte vara ”farligare”.

– Denna nya variant är lika genetiskt olik omikron som omikron var från den ursprungliga stammen som uppstod i Wuhan, så det här är en mycket muterad variant.

Samtidigt säger Gottlieb att det finns ”vaccin” som troligen skyddar mot nya covidvarianter. Och de flesta i USA kommer kunna ta vaccinen kostnadsfritt.

– Det ser ut som att detta kommer bli ett influensaliknande paradigm, där det kommer nya varianter varje år. Förhoppninvis kommer vi gissa rätt i hur vi formulerar vaccinen, men du kommer behöva ett uppdaterat skydd som du behöver mot influensa.

Enligt Scott Gottlieb finns det nu vaccin mot de tre årliga luftvägssjukdomarna, RSV, influensan och covid. Med hjälp av dessa sprutor kan folk ”skydda” sig mot alla tre, säger han.

Redan i mars 2020 hade covid en mycket låg dödlighet på 0,1 procent bland människor under 70 år, varför kritiker ifrågasatt varför det över huvud taget kallades för en pandemi.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program