Österrikes trippelvaccinerade förbundskansler smittad av covid

"EPP Political Assembly, 20 March 2019" © Foto: European People's Party (CC BY 2.0)

Strax efter att Österrike aviserade vaccintvång för hela landet har nu förbundskanslern Karl Nehammer själv blivit smittad av covid.

Det var i november som Österrike meddelade att man kommer införa vaccintvång mot covid-19.

De som inte vaccinerar sig kan få saftiga böter på tiotusentals kronor, eller till och fängelse, rapporterade flera medier.

Men nu har landets förbundskansler Karl Nehammer själv fått covid.

”Jag har testat positivt för covid-19 med ett PCR-test. Infektionen skedde genom en i mitt säkerhetsteam. Jag satte mig genast i hemkarantän. Tills vidare kommer jag bedriva min officiella verksamhet via video- och telefonkonferens”, skriver han på Twitter.

Nehammer påstår att hans trippelvaccinering skyddar honom mot svår sjukdom, även om omikronvarianten ger milda symtom både för vaccinerade och ovaccinerade.

”Alla jag varit i kontakt med sedan igår har informerats. Under gårdagens möten bar jag en FFP2-mask och höll säkerhetsavstånd. Självklart är jag trefaldigt vaccinerad och därmed skyddad så gott det går mot svårt sjukdomsförlopp.”

Hans familj har än så länge testat negativt, enligt Deutsche Welle.