Orbán: EU:s miljardpaket ska förhindra total kollaps av ukrainska staten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Hur kommer det sig att Ungern till slut gick med på EU-elitens gigantiska ”stödpaket” till Ukraina på 50 miljarder euro? För att pengarna inte ska gå till vapen, utan till den bankrutta ukrainska staten, säger Ungerns premiärminister Viktor Orbán i Kossuth Radio på fredagen, rapporterar nyhetsbyrån Tass. Pengarna kommer gå till den ”livsuppehållande maskin” som västs politiker installerat för Ukraina.

Ungern stoppade trots allt inte EU:s enorma biståndspaket på 50 miljarder euro, cirka 550 miljarder kronor, till Ukraina, vilket kanske förvånade en del.

Varför inte?

För att pengarna inte kommer gå till vapen, säger Ungerns premiärminister Viktor Orbán, varför beslutet enligt honom inte motsäger Ungerns ståndpunkt om fred.

Dessutom ska Ungern ha fått igenom sitt förslag om att inrätta en mekanism för att kontrollera hur pengarna används.

Så vad ska pengarna gå till? Att förhindra en fullständig kollaps av den ukrainska staten, förklarar den ungerska ledaren.

Ukraina är nämligen bankrutt, efter det förödande proxykriget mot Ryssland.

Utan pengarna från EU och USA ”skulle det inte finnas några löner, pensioner eller fungerande institutioner, och att ’stänga ner butiken’ skulle vara det enda alternativet kvar”, säger Viktor Orbán i Kossuth Radio.

Den ukrainska ekonomin är numera kopplad till en ”livsuppehållande maskin”, påpekar han, med vilket alltså menas pengar från västvärlden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program