Orbán: Europa har försvagats och förlorat sin självständighet – styrs av USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Viktor Orbán. © Foto: Annika Haas (EU2017EE) (CC BY 2.0)

På ett år har Europa försvagats och förlorat sin självständighet. Detta bland annat eftersom EU:s maktelit är överkörd och kontrollerad av USA. Det sade Ungerns premiärminister Viktor Orbán i ett tal i veckan, uppger Magyar Nemzet.

Kriget i Ukraina och dess konsekvenser för Europa spårar bara ur mer och mer.

Det anser Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Enligt den ungerska ledaren har Europa förlorat sin självständighet – till USA. EU kontrolleras egentligen av Bidenadministrationen, hävdar han.

Att Nato-länderna USA och Norge, enligt journalisten Seymour Hersh, dessutom bombade sönder Nord Stream, som försedde Europa med billig energi, gör saken bara ännu mer absurd.

– Europa har förlorat sin självständighet och sin ekonomiska och militära styrka på mindre än ett år, säger Viktor Orbán.

USA hävdar sina egna intressen så extremt genom den globalistiska makteliten i Bryssel, anser den ungerska premiärministern, att Europa ”försvagats”. Det har också försvagats militärt, menar Orbán, eftersom EU-länder tömmer sina egna militära lager och skickar till Ukraina.

USA:s beteende, som sker på bekostnad av europeiska intressen, är gränslöst, anser han.

Den ungerska regeringen tänker dock inte vika ner sig. Ungern kommer företräda sina egna intressen, för då kan landet komma oskadda och stärkta ur krigstiden.

– Detta är vad det ungerska folket beslutade i april: Vi kommer inte leverera vapen, och vi kommer inte gå med i någon krigskoalition.

Ungern stödjer ingen part i konflikten, för det kan inte finnas någon vinnare av kriget, enligt Orbán. Han nämnde även de så kallade sanktionerna mot Ryssland, som utnyttjas av den globalistiska makteliten i EU för att driva igenom sin neomarxistiska klimatideologi.

– Sanktionerna var riktade mot Ryssland, men drabbade Europa.

Samtidigt framhäver Viktor Orbán att energibolag, banker, och läkemedelsföretag – mitt under ”krisen” – gör storvinster. Sådant tillåter inte han. Folkets välmående måste gå först. Han pekar också ut ”internationella spekulanter som vill tjäna pengar i krig”, skriver Magyar Nemzet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program