EU-politikern: Dags att Europas folk reser sig – och stoppar ”dårskapen” i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kriget i Ukraina är ”dårskap” som drivs på av ”mördarclowner” i väst. Det hävdar EU-parlamentarikern Clare Daly i ett nytt tal. Hon uppmanar Europas befolkningar att demonstrera och kräva fred, innan dårskapen spårar ur ännu mer.

Den irländska Europaparlamentarikern Clare Daly är trött på kriget i Ukraina.

Enligt Daly hade fred kunnat uppnås redan förra våren, men detta stoppades av Nato och ”mördarclownen” Boris Johnson, hävdar hon.

Israels tidigare premiärminister Naftali Bennett avslöjade nyligen att en fredsöverenskommelse var nära att slutas strax efter den ryska invasionen förra året. Men fredsprocessen saboterades av väst, som hellre ville ”krossa Putin snarare än att förhandla”, sade Bennett.

Enligt Clare Daly borde ”röster överallt uppmana till vapenvila och fred”, men i stället tas det fram resolutioner som gör raka motsatsen.

– Som säljer den senaste lögnen att det nu inte handlar om att försvara Ukraina. Det handlar om att Ukraina måste vinna. Vad betyder det ens? I april förra året låg ett avtal på bordet som skulle ha fått Ryssland att dra sig tillbaka i utbyte mot att Ukraina inte gick med i Nato. Men Ukrainas västerländska vänner, mördarclownen Boris Johnson och Nato stormade in och sa åt dem att fortsätta strida. Resultatet? Sex ödelagda städer, fyra olagligt annekterade provinser, 108 miljarder euro i bistånd som det ukrainska folket kommer behöva betala tillbaka under decennier samt en global mat- och energikris, dundrade Clare Daly i EU-parlamentet.

– Är detta att vinna? Vanliga människor vinner inte i krig. De är kanonmat åt andras profit. Ropa ära här inne bäst ni vill, men det finns ingen ära i graven. Och bara gravar kommer ut ur denna dårskap. Det är dags för människor och den tysta majoriteten över hela Europa att gå ut på gatorna i helgen och kräva fred och ett slut på kriget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program