Oppositionsledaren: Väst använder ”nynazister” som vapen mot Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Ukrainas flagga/Government of Ukraine

Nynazistiska grupper i Ukraina används som vapen för att krossa Ryssland. Samtidigt styrs Ukraina av människor som inte ens är etniska ukrainare, hävdar den ukrainska exil-oppositionsledaren och advokaten Viktor Medvedchuk i RIA Novosti, uppger RT. Västvärldens bryr sig egentligen bara om en sak: att behålla sin världsdominans och trycka tillbaka Ryssland. De bryr sig inte om Ukraina, menar juristen.

Västeliten saknar skrupler när det gäller att behålla sin globala dominans, hävdas det nu igen.

Enligt den ukrainska exil-oppositionsledaren Viktor Medvedchuk använder väst nynazister i Ukraina som verktyg i sitt försök att krossa Ryssland, rapporterar RT.

Egentligen agerar USA och EU utifrån ett egenintresse i Ukraina oavsett hur radikal dess regering blir, hävdar Medvedchuk vidare. Framför allt handlar det om USA:s intresse att vidmakthålla sitt världsherravälde. Västvärlden struntar i Ukrainas intressen.

Det är inte ens etniska ukrainare som styr Ukraina, påstår Medvedchuk, utan människor som har helt andra avsikter än vad som är bäst för Ukraina.

”Idag är Ukraina i händerna på människor som inte talar ukrainska [som modersmål] och som i de flesta fall inte är etniska ukrainare”, skriver han.

”De har förvandlat det ukrainska språket till en ’vän-eller-fiende’-beteckning för att dölja sina sanna avsikter”.

I hans artikel i RIA Novosti, som går att läsa i sin helhet HÄR, heter det att ”nynazismen” fungerar som ”västvärldens politiska vapen”.

Viktor Medvedchuk hävdar också att Ukrainas president Volodomyr Zelensky har förrått Ukrainas intressen, i utbyte mot stående ovationer från väst:

”Zelensky förrådde väljarna som han lovade fred, förrådde sitt lands historia, språket han talade, han förrådde grannlandet, där han tjänade bra med pengar på företagsfester, hade vänner och fans. Västvärldens applåder kommer snabbt upphöra, men det ukrainska folket kommer minnas allt. Zelensky tror att han är en vinnare, och vinnare kritiseras inte. Han agerar som en vinnare, pratar som en vinnare, poserar som en vinnare. Men detta kommer inte vara en vinst längre. Han skyndar på saker – uppenbarligen misstänker han att inte kommer njuta av äran länge till. Domen är oundviklig, han har gått för långt”, skriver Medvedchuk.

Kritiken om nazismen stämmer överens med vad andra analytiker tidigare sagt.

Enligt den amerikanske ekonomiprofessorn Michael Hudson är USA:s strategi i Ukraina identisk med den som användes mot Sovjetunionen i Afghanistan på 1980-talet.

Det förklarade Hudson i en intervju med The Nation från 2015.

Så här sade professorn:

– Strategin i Ukraina är identisk med den som (Zbigniew) Brzezinski kom på för 25 år sedan. Han övertygade Jimmy Carter om att Ryssland dominerar Afghanistan med en civil sekulär regering. ”Låt oss skapa en ny organisation, låt oss skapa al-Qaida. Låt oss backa Usama bin Laden och ge honom vapen för att slåss mot ryssarna. Då kan vi genomföra en statskupp där. Sedan kommer ryssarna slå tillbaka och vi kan säga att ryssarna invaderade.” Och det fungerade. Saudiarabien ingick en överenskommelse med USA om att de skulle föra fram det mest extrema partiet, wahabiterna. Det fungerade. Al-Qaida är en kontrakterad armé för USA.

– Vi måste stoppa Ryssland, förklarar Hudson vidare om Brzezinskis strategi. Och för att stoppa denna rysk-europeiska sammansvetsning splittrar man den vid gränsen till Ukraina. Låt oss göra samma sak i Ukraina som vi gjorde i Afghanistan, backa galningarna, de tidigare nynazistiska grupperna som varit framstående och som hissar nazistflaggan.

Lyssna på Michael Hudson:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program