Opinionsläget allt mörkare för MP

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Miljöpartiets Youtube-kanal

Miljöpartiet fortsätter sin nedåtgående trend i opinionen, medan det går svagt uppåt för Liberalerna. Detta enligt en sammanvägning av andra opinionsmätningar, gjord av Kantar Sifo för Ekots räkning.

Liberalerna och Miljöpartiet har under en längre tid legat illa till opinionsmässigt. För Liberalerna går trenden däremot något uppåt, där partiet ökar med 0,3 procentenheter upp till 3,0 procent. Miljöpartiet backar istället 0,2 procentenheter och ligger på 3,2 procent.

Alltfler tvivlar på att Miljöpartiet kommer att kunna erhålla särskilt många stödröster, särskilt då Miljöpartiet ingår i ett rödgrönt block som framstår som mer och mer splittrat. Nu har även Miljöpartiet och Vänsterpartiet hamnat på kollisionskurs. Detta då Nooshi Dadgostar nyligen pekat ut att reduktionsplikten, som delvis eldar på de skenande drivmedelspriserna, måste ses över.

Foto: Statistisk Opinion

Den socialdemokratiska regeringen blev nyligen KU-anmäld av Miljöpartiet. Partier riktar också hård kritik mot regeringen om att flera reformer de förhandlat fram med Socialdemokraterna inte ser ut att läggas fram i riksdagen. Energikrisen har av en överväldigande del av väljarkåren skyllts på Miljöpartiet. Många av Miljöpartiets viktigaste väljargrupper lever dessutom i de två södra elområdena som drabbats hårdast av skyhöga elpriser.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program