”Omikron”-varianten ska få folk att ta påfyllnadsdoser

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

 

Den nya covidvarianten ”omikron” används nu som ursäkt för att få fler britter att ta ”booster”-doser mot covid-19, uppger BBC.

I Storbritannien har man beslutat att ge alla vuxna människor påfyllnadsdoser mot covid-19.

Detta för att ”stoppa en potentiell våg av infektioner pådriven av nya varianten omikron”, skriver BBC.

Totalt har elva fall av mutationen hittats i Storbritannien. Enligt initiala rapporter från Sydafrika ger ”omikron” dock mycket milda symtom.

Dessutom vill den brittiska regeeringen att boostern ska injiceras i folket tre månader efter andra dosen, inte som innan efter tidigast sex månader.

– Om vaccinets skydd minskar, vilket verkar ganska troligt i viss mån, kommer de största effekterna sannolikt synas när det gäller att förebygga infektioner. Booster-doser är det enklaste vi kan göra medan vi väntar på att vetenskapen ska klarna, säger ställföreträdande överläkare Jonathan Van-Tam.

Från och med idag måste befolkningen i England bära munskydd i butiker och i kollektivtrafiken. Alltså trots massvaccinering. Syftet påstås vara att stoppa smittspridning.

– På grund av den här nya varianten vill vi gå längre och snabbare, säger Storbritanniens hälsominister Sajid Javid om regeringens arbete med att få ut påfyllnadsdoser.

Samtidigt har Javid hamnat i blåsväder sedan han övertalat en journalist på Sky News att omedelbart, på plats innan en intervju vid St. Thomas vaccinationscenter, ta en booster-dos mot covid-19. Detta trots att journalisten redan haft sjukdomen. Journalisten vill egentligen inte ta dosen, eftersom det inte gått sex månader sedan hans andra. Men på grund av regeringens ”nya regler” är det ok, försäkrar Sajid Javid. I sociala medier hävdar vissa att händelsen är iscensatt.

– Lova mig en sak. Gör det nu. Kom igen, hetsar ministern. Jag följer dig in.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program