Oliver Stone: USA vill ersätta Putin med en ny Jeltsin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Oliver Stone. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

USA vill ta kontroll över Ryssland, till exempel genom att installera en ny svag president i landet, som den förra ryska ledaren Boris Jeltsin. Det hävdar filmregissören Oliver Stone i en intervju med Lex Fridman.

Vad är USA:s avsikt med proxykriget i Ukraina?

Att kunna kontrollera Ryssland, som man gjorde på 1990-talet under landets förra president, den alkoholiserade och trötta Boris Jeltsin.

Det menar den amerikanska filmregissören Oliver Stone, som för några år sedan intervjuade Rysslands nuvarande president Vladimir Putin.

– Okej, vi vet vad USA:s avsikt är. Det är att bli av med mig (skratt), regimskifte och att få in en ny Jeltsin. Det är vad de vill ha. Och de kommer göra vad som helst för att uppnå det. De kommer att förstöra Ukraina om så behövs. För de vill ha regimskifte i Ryssland.

Sedan kommer de försöka ge sig på Kina, enligt Stone.

– Det är USA:s ultimata politik, fortsätter han. Detta är ett land som inte har några skrupler när det gäller att gå hela vägen, och man kommer använda hyckleri i all nyhetspropaganda i världen för att få vad man vill ha.

Oliver Stone har även gjort en dokumentär om Ukraina kallad ”Ukraine on Fire: The Real Story”, där han kritiskt granskar landets historia, Majdankuppen 2014 och dess kopplingar till väst.

Stone får frågan om han tror att Ukrainas president Volodomyr Zelensky skulle låta sig intervjuas av honom.

– De skulle döda mig om jag kom till Ukraina, svarar filmregissören.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program