Ny massaker i Gaza – flyktingläger bombat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Under tisdagen attackerades Gazas största flyktingläger Jabalia. En rad bostadshus ska ha jämnats med marken och många människor uppges ha dött.

Enligt AP har en uppsjö av israeliska luftangrepp jämnat flera bostadshus med marken. Det är bara kratrar kvar på platserna där de står, skriver nyhetsbyrån.

Minst sex flyganfall ska ha förstört flera flerfamiljshus i området.

”Byggnader som rymt hundratals personer ska vara fullständigt förstörda”, skriver Omni.

– Det är en massiv massaker. Det är svårt att räkna antalet byggnader som har förstörts, säger Al Jazeeras journalist Anas Al Shareef på plats i lägret.

Enligt läkaren Mads Gilbert handlar det i nuläget om 100 dödade och 300 skadade. 15 civila hem ska ha bombats i lägret. Gilbert påpekar i Al Jazeera att det handlar om flagranta brott mot internationell rätt. Israel bombar inte bara civila områden utan attackerar också sjukhus, säger han till Al Jazeera och förklarar att ”det råder absolut ingen tvekan om att detta är ett massmord”. Han undrar också när USA:s president Joe Biden och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska säga nog är nog och på allvar försöka stoppa detta massdödande.

SVT skriver att det bor minst 116.000 människor i flyktinglägret och att det är ett tätbefolkat område med inte bara bostadshus utan även skolor och vårdcentraler.

Dödssiffran efter Israels attacker mot Gaza hade på tisdagen, innan attacken mot flyktinglägret, ökat till 8.525, skriver nyhetsbyrån Tass, varav närmare 70 procent är barn (3.542) och kvinnor (2.187).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program