Nedåt för kryptovalutorna idag – med få undantag

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vid middagstid låg kryptovalutan Bitcoin på omkring 32.000 dollar, vilket är ungefär vad den låg på vid 17 – 18 januari förra året. Det innebär att förra årets starka uppgång nu helt försvunnit.

Bitcoin utreds av Staffanstorps kommun som en möjlig investeringsform för kommunen, vilket togs emot mycket positivt hos de som handlar med kryptovalutor. Samtidigt meddelar den ryska centralbanken att de vill förbjuda kryptovalutor i landet. Ett land som gått precis i motsatt riktning är El Salvador som accepterat Bitcoin som betalningsmedel i landet.

Kryptovalutor kännetecknas däremot av stor volatilitet, vilket inte minst visat sig över Bitcoin sett över tid. Bitcoin följer också den nuvarande allmänna utvecklingen som präglar börserna, som går ner i spåren av att den tilltagande inflationen i flera länder och inte minst USA.

En kryptovaluta som fortsätter ligga på en hög nivå är Cosmos som gått upp kraftigt de senaste 24 timmarna, men ligger en bra bit under rekordet den 17 januari när den låg på cirka 40 dollar. Den handlades vid middagstid för strax över 34 dollar.

Den kryptovaluta som gått bland de bättre idag är Aragon som vid middagstid handlades för kring 5 dollar, upp drygt tio procent under ett dygn. Även den liksom Cosmos ligger en bra bit under rekordnoteringen från tidigare i januari, då den låg på strax över 12 dollar.

Generellt så har kryptovalutorna fallit kraftigt under dagen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program