Nästan 10 miljoner ukrainare har flytt till Europa, enligt EU

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Thierry Breton. © Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP (CC BY 4.0)

Massinvandringen till Europa fortsätter. Tusentals invandrare anländer i italienska Lampedusa. Samtidigt har Europa redan tagit emot nästan 10 miljoner ukrainare, säger EU-kommissionären Thierry Breton i en intervju med SUD Radio.

Proxykriget i Ukraina har fått människor att lämna landet i massor.

Enligt EU-kommissionären Thierry Breton handlar det om ”nästan 10 miljoner ukrainska flyktingar” i Europa, säger han i intervjun med SUD Radio.

Frågan kom upp när den fortsatta massinvandringen till Europa diskuterades. Förra veckan, under bara två dygn, tog sig 7.000 invandrare till den italienska ön Lampedusa, vilket är ungefär lika många som öns egen befolkning.

Breton hävdar att ”ingen stat ensam kan ta itu” med detta.

– Det här problemet är ett problem som påverkar oss alla, påpekar han i SUD. Jag har förtroende och hoppas att den nya migrationspakten kommer lyckas snabbt.

Den svenska journalisten Christian Peterson, som medverkat i Swebbtv, skriver på X att han personligen tagit sig till Lampedusa för att undersöka invandringen.

”Mitt mål med resan är att observera, med egna ögon, hur italienarna hanterar situationen och förhoppningsvis komma med goda erfarenheter till den svenska migrationsdebatten. Utan ett kontinentalt eller nationellt gränsskydd kommer svenskar att tvingas upprätta egna gränser inom Sverige. Detta innebär i förlängningen att samhället kommer att polariseras och splittras ännu mer än vad vi kan föreställa oss”, hävdar Peterson.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program