Nadal har fått andningsproblem: ”Som en nål”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Tatiana

Den nyblivna Australian Open-mästaren Rafael Nadal har plötsligt fått allvarliga andningsproblem. Det känns som en ständig nål när han andas, säger han. Tennisproffset är nu orolig för sin karriär, uppger Metro.

Den spanska tennisstjärnan Rafael Nadal, 35, vann Australian Open 2022, vilket gjorde honom till den mest framgångsrika tennisspelaren genom tiderna.

Detta efter att världsettan Novak Djokovic portats från tävlingen eftersom han vägrade ta ”vaccinet” mot covid-19.

Men nu har Nadals flyt tagit slut.

Under finalen i Indian Wells i Kalifornien drabbades han av smärtsam andning, något han ska ha upplevt redan under semifinalen, enligt The Sydney Morning Herald.

Han tvingades ta två medicinska timeouts, och ska ha fått vård direkt på banan. Nadal förlorade matchen, vilket blev hans första förlust för säsongen.

– Det är smärtsamt när jag försöker andas. Det är väldigt obehagligt. Det är som en nål i mig hela tiden. Jag blir lite yr eftersom det gör ont, och smärtan begränsar mig mycket, säger Nadal.

– Ärligt talat så är jag ledsen eftersom jag inte kunde prestera. Det som nu oroar mig är vad detta handlar om, vad jag måste göra för att återhämta mig och hur lång tid det kommer ta.

Nadal förlorade mot Taylor Fritz, som är rankad 20 i världen. Fritz blev därmed den förste amerikanen att vinna Indian Wells sedan Andre Agassis seger 2001.

I ett inlägg på Twitter på tisdagen meddelar Nadal att han fått ”en stresspricka” i ett av sina revben och blir borta i 4-6 veckor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program