Musk bekräftar att Twitter ”blandat sig i” politiska val

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Twitter har tidigare ”blandat sig i” politiska val. Det skriver företagets nya ägare Elon Musk i ett inlägg på plattformen. Men nu är det slut med det. Nya Twitter ska bli ”mycket effektivare, mer transparent och opartiskt”, lovar han.

Elon Musk gör nu ytterligare ett blickfångande uttalande om hur Twitter drevs innan han köpte plattformen.

Han skriver rakt ut att Twitter blandade sig i politiska val.

Detta efter att en användare gjort ett inlägg om att gamla Twitter var en ”skam” som ”sålde sina själar” och som inte har någon rätt att kritisera vad som nu görs i företaget.

”Exakt. Den uppenbara verkligheten, som användare som varit här länge känner till, är att Twitter misslyckats med förtroende och säkerhet under mycket lång tid och har blandat sig i val”, skriver Elon Musk och fortsätter:

”Twitter 2.0 kommer att bli mycket effektivare, mer transparent och opartiskt.”

Musks uttalande är ett ”häpnadsväckande medgivande”, tycker nättidningen Post Millennial.

Elon Musk har nyligen också sagt att han kommer offentliggöra det ”förtryckande av yttrandefrihet” som den förra bolagsledningen sysslade med.

Det mest kända exemplet på hur förra Twitter blandade sig i politiska val är hur man censurerade New York Posts jätteavslöjande om Joe Bidens son Hunter Bidens skandalösa laptop precis innan det amerikanska presidentvalet 2020. Avslöjandet var så vanhedrande och censuren så extrem att utgången i det amerikanska valet kan ha påverkats. Först 2022, alltså långt efter Joe Bidens seger, har andra medier erkänt att laptopen är äkta. I mars i år skrev Svenska Dagbladet att avslöjandet hade kunnat ”snuva Biden på valsegern”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program