Musk: Alla nätjättar censurerar åt staten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Alla stora sociala medieföretag är inblandade i ”kraftig censur” av information som den amerikanska regeringen inte tycker ska få finnas på nätet. Det säger Twitters vd Elon Musk. Han betonar allvaret i detta. Bland annat får Google ”länkar att förvinna ofta”.

Elon Musk fortsätter släppa sina så kallade ”Twitter-filer”, som avslöjar vad som pågick i företaget under den förra bolagsledningen.

Den 26 december publicerades dokument som visar hur Twitter ”riggade coviddebatten” genom att censurera information som var korrekt men som gick emot USA:s officiella covid-/vaccinpolitik, genom att misskreditera läkare och andra experter som hade en avvikande åsikt och även genom att ge sig på vanliga användare på plattformen.

Filerna visar också hur Twitter arbetade ihop med underrättelsetjänster som FBI, som agerade som ”dörrvakt till ett omfattande program för övervakning och censur av sociala medier”.

”Regeringen var i ständig kontakt inte bara med Twitter utan med praktiskt taget alla större techföretag. Dessa inkluderade Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, till och med Pinterest och många andra. Branschaktörer höll också regelbundna möten utan regeringen”, förklarade journalisten Matt Taibbi, som publicerat filerna, den 24 december.

Musk betonar nu vad detta betyder, hur allvarligt det egentligen är:

”De flesta människor förstår inte betydelsen av poängen Matt gjorde: Varje sociala medieföretag är engagerat i kraftig censur, med betydande inblandning av och ibland uttrycklig ledning av regeringen. Google får till exempel länkar att försvinna ofta”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

Vanliga medier har närmast hållit tyst om Elon Musks häpnadsväckande avslöjanden, som enligt Musk själv betyder att ”nästan alla konspirationsteorier om Twitter har visat sig vara sanna”.

”Varför rusar journalistiken till att försvara staten istället för folket?”, undrar Musk i ett Twitter-inlägg den 27 december.

Samtidigt klargör nu Musk att Twitter har en ny policy, nämligen ”att följa vetenskapen, vilket med nödvändighet innefattar resonerande ifrågasättanden av vetenskapen”.

Elon Musk har på sistone släppt tillbaka en stor mängd läkare, forskare och samhällskritiker som bannades under förra Twitter. Plattformen är nu full av extremt virala inlägg som går emot det hävdvunna ”narrativet” i väst om bland annat covid och ”vaccinen”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program