Lavrov: Detta är ett krig mellan USA och Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. © Foto: U.S. Department of State-State Department photo/ Public Domain

Konflikten i Ukraina är ett krig mellan USA och Ryssland. Det säger Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov i en intervju, enligt Tass. Han hävdar rentav att det i grunden är USA som har förklarat krig mot Ryssland. Detta i samband med statskuppen i Kiev 2014. Och han menar att USA:s tidigare utrikesminister Henry Kissinger nu öppet medger att det handlar om just ett krig mellan USA och Ryssland.

Kriget i Ukraina är egentligen ett krig mellan Ryssland och USA.

Det säger Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov i programmet ”Great Game” i Channel One.

– Det kollektiva väst, som leds av en kärnvapenmakt, USA, är i krig med oss. Detta krig förklarades mot oss för rätt länge sedan, efter statskuppen i Ukraina som orkestrerades av USA och var uppbackad av EU, och efter Minsk-avtalen som ingen tänkte genomföra, säger han.

Nyligen sade Tysklands förbundskansler i tyska medier att Minsk-avtalen var ett sätt för väst att köpa tid åt Ukraina, så att landet kunde bygga upp en kraftfull militär mot Ryssland, vilket är precis vad som skett sedan 2014, då landet var mycket svagare.

Sergey Lavrov påstår också att USA:s före detta nationella säkerhetsrådgivare och utrikesminister Henry Kissinger delar uppfattningen att det är ett krig mellan USA och Ryssland.

Detta utifrån en artikel som Kissinger har skrivit i brittiska The Spectator rubricerad ”Hur man undviker ett nytt världskrig”.

I artikeln förklarar Henry Kissinger bland annat att ”två kärnvapenmakter kämpar om ett konventionellt beväpnat land” (Ukraina).

Detta är en anmärkningsvärd formulering, enligt Lavrov.

– Det är förvånande att ingen uppmärksammat frasen som nämns i denna artikel, säger han. Det är antagligen en freudiansk miss, även om Henry Kissinger är en vis man och inte säger något utan anledning. Men det är en öppen, uppriktig bekännelse om vem som är i krig med vem.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program