MUF flörtar med muslimska väljare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Moderata Ungdomsförbundet © (förbundsledamot Dalila Alibasic)

MUF:s förbundsledamot Dalila Alibasic vill att Moderaterna blir ett parti för muslimer och snor muslimska röster av Socialdemokraterna. Hon ger också sitt stöd till statsminister Ulf Kristerssons (M) ställningstagande mot Jimmie Åkesson (SD).

Dalila Alibasic hyllar statsminister Ulf Kristerssons (M) ställningstagande mot Jimmie Åkessons (SD) uttalande om att stänga och riva moskéer som hyser antisvenska och islamistiska element i en intervju med SVD. Hon vill också att partiet ska bli ett parti som muslimska väljare känner sig bekväma att rösta på.

Moderaterna har vid upprepade tillfällen tidigare gjort saker för att få muslimska väljare mer intresserade av partiet. Inför valet 2010 var en del av texten till Moderaternas vallåt högst kontroversiell, då man uttryckte vilja att fler moskéer skulle byggas.

”Bygg en moské baby, bygg gärna tre baby”, rappades fram i texten.

Moderaterna har också tidigare haft den ökända islamisten Abdirizak Waberi som riksdagsledamot och som ledamot i försvarsutskottet mellan 2010 och 2014. I en intervju till SVT 2009 gav han uttryck för att han ville se sharia-lagar i Sverige, han menade också att kvinnor och män inte borde få dansa med varandra. Trots detta lät Moderaterna honom bli riksdagsledamot och lät honom dessutom sitta i försvarsutskottet.

Moderaterna får också kritik för att vara hycklare på X, då bland annat president Volodomyr Zelensky beslutade att förbjuda all ortodox kristen utövning med koppling till Ryssland men utan några fördömanden från till exempel statsministern.

– Det är gnäll i högan sky när Åkesson föreslår att stänga ner fiendereligioner till Sverige. Men när Zelensky stänger ner motsv. Svenska kyrkan i Ukraina för att den har historisk koppling till den gemensamma nationen Ryssland är det ingen som protesterar, skriver den tidigare MED-politikern Fredric Morenius på X (tidigare Twitter reds.anm.).

Om Moderaterna kommer fortsätta på den inslagna vägen med att försöka övertyga muslimska väljare att rösta på Moderaterna istället för Socialdemokraterna genom att ställa sig in hos islamistiska krafter återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program