MP vill stoppa bensinskattesänkning med S, C och L

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Miljöpartiet skriver i en debattartikel i DN att de vill stoppa den planerade sänkningen av drivmedelsskatterna. Det konservativa blockets budget som vann i riksdagen innebär att skattesänkningar av drivmedelsskatterna ska genomföras den 1 maj nästa år.

Sänkningen av drivmedelsskatterna blir 50 öre och var en fråga som innebar att Liberalerna meddelade att de inte kunde ställa sig bakom budgeten som förhandlats med Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Istället var det enbart partierna i det konservativa blocket som ställde sig bakom budgeten, trots att de inte har parlamentarisk majoritet samlade de flest riksdagsledamöter bakom budgeten medan de rödgröna var splittrade. Den konservativa budgeten vann därför riksdagens votering.

Därför vill Miljöpartiets språkrör söka politiskt stöd hos Liberalerna, Centerpartiet och Socialdemokraterna för att åstadkomma ett större parlamentariskt stöd än vad det konservativa blocket samlar, i syfte att stoppa sänkningen av bensinskatten. Socialdemokraterna har trots tidigare löften om att inte höja bensinskatten varit öppna för att skatten ska höjas. Vänsterpartiet kommer också troligen rösta för att stoppa höjningen.

Hur Socialdemokraterna och Liberalerna slutligen ställer sig i frågan återstår att se. Om den socialdemokratiska regeringen ska kunna erhålla Miljöpartiets stöd i viktiga frågor framöver kommer de troligen behöva ge Miljöpartiet stöd i frågan om att stoppa skattesänkningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program