Moderaterna ska bli Sveriges ledande klimatparti

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nyligen krävde Moderaterna att regeringen inför covidpass som skulle exkludera ovaccinerade personer från delar av samhället, något som av kritiker bland annat liknats vid ”medicinsk apartheid” och ”fascism”. Nu kommer partiet med ett nytt utspel – ett klimatalarmistiskt sådant om att man ska representera den ”gröna högern” i Sverige och bli landets ”riktiga miljöparti”.

Det är på DN Debatt som Moderaterna deklarerar att de ska bli ”Sveriges riktiga miljöparti”.

Partiet säger sig ha inspirerats av Europas så kallade ”ambitiösa gröna höger”.

Samtidigt vill man se ett starkare band mellan stat och näringsliv:

”I Tyskland storsatsar vårt systerparti CDU och CSU på att ställa om fordonsindustrin. I Storbritannien har vårt systerparti Tories en omfattande klimatplan för att ställa om samhället med mer fossilfri el och nya tekniker i industrin. Inget land är felfritt, men fler och fler ser värdet av grön tillväxt. Och att staten och kapitalet behöver förstå varandra och hjälpas åt”, skriver Moderaterna i DN.

Vidare kräver partiet ett globalt pris på så kallade koldioxidutsläpp och att Sverige ska vara drivande för att ”alla länder” sätter pris på koldioxid.

– Moderaterna, som vid flera tillfällen påstått sig vara motståndare till överstatlig beskattningspolitik, föreslår nu global likriktning när det gäller koldioxidskatter. Det är inte första gången Moderaterna föreslår överstatlig beskattning. Även efter att EU:s kritiserade skuldsättningspaket sjösattes medförde det en viss beskattningsrätt även för EU, säger Swebbtvs reporter Jeff Ahl i ett nyhetsinslag.

Samtidigt vill Moderaterna ha ökad elproduktion från kärnkraft, vilket även det är en helomvändning.

– Tidigare har Moderaterna skrivit under politiska deklarationer, för att förnybar energi – alltså vatten-, sol- och vindkraft – var det som skulle utgöra den framtida energiförsörjningen. Om Moderaterna lyckas konkurrera med Miljöpartiet och Centerpartiet, som länge framhållit sig som de mest klimatalarmistiska partierna, återstår att se då det ofta tar lång tid att arbeta fram en ny partiprofil, påpekar Jeff Ahl.

Se hela Swebbtvs nyhetsinslag HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program