Dödligt covidutbrott på fullvaccinerat äldreboende

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Två personer på ett äldreboende i Hagfors har avlidit efter att de smittats av covid-19, uppger NWT. Två andra har blivit så sjuka att de behöver sjukhusvård. Alla som smittats ska vara fullvaccinerade mot viruset.

Coronavaccinen påstås skydda väl mot död och svår sjukdom i covid-19. Men på ett äldreboende i Hagfors har det nu skett ett stort utbrott av smittan som fått allvarliga konsekvenser.

Över 20 personer, både äldre och personal, har blivit smittade av viruset. Detta trots att samtliga varit fullvaccinerade.

Två personer har avlidit och två har blivit så svårt sjuka att de hamnat på sjukhus.

– Det är väldigt tråkigt att personer smittas. Och det är väldigt tråkigt att människor dör även om man är vaccinerad, säger Anna Skogstam, Region Värmlands smittskyddsläkare, till NWT.

Trots det stora och dödliga utbrottet på äldreboendet anser dock Skogstam fortfarande att vaccinen har god effekt mot svår sjukdom och död.

Regionens smittskydd ska nu undersöka vad som ligger bakom utbrottet.

Utbrottet i Hagfors är bara ett i raden av flera äldreboenden i Sverige som drabbats av covid-19 de senaste veckorna. Om det blir ännu värre under höst och vinter, när influensasäsongen slår till, återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program