Moderat riksdagsledamot ifrågasätter SVT:s domedagspropaganda

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil riksdagens webbtv

Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) kritiserar SVT och annan etablissemangsmedia för att sprida fake news om att Golfströmmen håller på att stanna. Den dementi som sedan kom från SVT fick inte samma utrymme enligt honom och han ifrågasätter varför.

Klimatalarmisterna har påstått att klimatförändringar gör att Golfströmmen kan stanna av och att det kan få långtgående konsekvenser för bland annat Sverige. Det har sedan motbevisats och SVT var tvungna att göra en dementi. Riksdagsledamoten Jan Ericson (M), som under lång tid efterfrågat sans och balans i klimatdebatten, pekar ut hur mainstream-media knappt låter dementin få något utrymme. Klimatalarmisterna har däremot fått stort utrymme med sina domedagsbudskap gällande att klimatförändringarna skulle kunna stoppa Golfströmmen, vilket de menar skulle få förödande effekter på bland annat det svenska samhället.

Ericson är inte ensam om i riksdagen att börja ifrågasätta de olika larmen om en förestående katastrof eller i värsta fall död och undergång i spåren av klimatförändringarna. Även den numera partipolitiskt obundna riksdagsledamoten Elsa Widding är en kraft som ifrågasätter det rådande narrativet om klimatförändringarnas påstått förödande effekter på mänskligheten och våra samhällen.

Klimatalarmisternas olika påståenden om en annalkande domedag börjar ifrågasättas av fler och fler även utanför riksdagen. Många av klimatlobbyns förutsägelser och larm motbevisas eller slår inte in. Ett av de mer kända och kritiserade larmen från en av Sveriges ledande klimatalarmister har meteorologen och den nuvarande EU-parlamentarikern Pär Holmgren stått för. Han påstod att Vasaloppet skulle vara ett minne blott vid det här laget i en intervju till Expressen 2006. Detta då han menade att snömängderna skulle bli så små att det traditionella skidloppet inte skulle överleva sin 100-årsdag 2022. Trots det har Vasaloppet genomförts både 2022, 2023 och kommer av allt att döma även genomföras i år.

De gånger Vasaloppet ställts in är 1932, 1934 och 1990. Det ställdes in på grund av snöbrist 1932 samt 1990 och officiellt på grund av snöbrist 1934, även om den ideella organisation Vasaloppet menar att det troligen bara var en ursäkt på grund av bristande intresse 1934.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program