Globalistpolitikernas krigsplaner kan sluta i fiasko – bygger på fantasier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Politikerna pratar om att vi ska rusta för ett kommande krig med Ryssland. Men det hela kan sluta i ett komplett fiasko. Folken kommer inte gå med på krig och samtidigt blir vi ekonomiskt fattigare, förklarar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

Var kommer egentligen politikernas krigshysteri att sluta? Om Sverige verkligen ska övergå till en krigsekonomi kommer det leda till kraftiga intressekonflikter i samhället.

Något mer ”klimatstolleri” kommer vi till exempel inte ha råd med, förklarar Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys.

Frågan är om ”upprustningen” ens kommer lyckas.

Under lördagen rapporteras det i media att ukrainska trupper drar sig tillbaka från den viktiga staden Avdiivka, vilket är en jätteseger för Ryssland.

– Fantasin i västvärlden om att vi kommer kunna rusta och möta ryssarna. Jag tror inte på det. Vi har inte den beslutskapaciteten och vi kommer inte få folken med oss. De kommer säga nej. De vill inte avstå från välfärdssamhället. De vill inte bli soldater, säger Lars Bern.

– Vi kommer få interna jätteproblem i västländerna. Tyskland är redan på väg ner i avloppet. Vi kommer bli mycket fattigare. Vi är i en recession i Västeuropa.

Och den ekonomiska tillbakagången beror inte bara på fiaskokriget i Ukraina, påpekar han, utan även på att USA har fört Europa bakom ljuset.

– Den beror framför allt på att amerikanerna lägger beslag på våra industrier, fortsätter Bern. Många av de tunga industrierna i Tyskland har flyttat sin produktion till USA. Om Trump kommer till makten kommer han fortsätta detta. Då är det ”America First”.

Man måste också göra följande reflektion, enligt Lars Bern:

– Varför närmar vi oss USA ännu mer än vi redan var, i ett läge där den ekonomiska utvecklingen världen går mot, är att den man bör hålla sig vän med är inte USA utan Kina?

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program