Ministern om AFS valmöte i Stockholm: ”Otäckt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Sveriges jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) tycker det är ”rätt otäckt” att nationalistpartiet Alternativ för Sverige får hålla valupptaktsmöte på Kungsholmen en timme efter att Pridetåget startar. Det säger hon i en intervju med TT .

Idag klockan 13 genomförs den så kallade Prideparaden i Stockholm, från Stadshuset på Kungsholmen till ”Pride Park” på Östermalms IP.

En timme senare håller Alternativ för Sverige valupptaktsmöte en rätt bra bit från Stadshuset – ungefär en kilometer bort – i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

Detta har av någon anledning skapat rabalder i media och bland politiker och Pridearrangörer, trots att AFS möte alltså är på en helt annan plats på Kungsholmen och börjar senare. Dessutom ska partiet ska ha sökt sitt tillstånd ”långt innan” datumet för Pride offentliggjorts och försökt få tillstånd på en plats som ligger ännu längre bort, enligt TT.

I media påstås det dock att AFS-mötet sker ”nära” Pride.

Och nu har även regeringens statsråd uttalat sig om det hemska.

– Jag tycker personligen att det känns rätt otäckt att de är där, säger jämställdhetsminister Eva Nordmark till TT och hävdar att AFS står för något helt annat än Prides ”allas lika värde”-idé.

Alternativ för Sverige förespråkar inte rätt ”öppenhet”, påstås det. AFS-mötet ”skrämmer” rentav ministern, skriver TT.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program