MIKAEL WILLGERT:
Politikernas svek mot det svenska folket när det gäller migrations-, energi och försvarspolitiken måste få ett slut

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

TV4 bjuder efter invasionen av Ukraina in Fredrik Reinfeldt för att kommentera situationen. Han säger: ”Idag är vi alla Ukrainare!”. Ukraina har beslutat låta befolkningen beväpna sig. Om något liknande skulle hända i Sverige, har vi då vapen, har vi ammunition? Har vi utbildade soldater? Den allmänna värnplikten avskaffades under Reinfeldts tid som statsminister. Då, när mobiliseringsförråden tömdes och många tusen bandvagnar, terrängbilar, lastbilar, traktorer, bussar, elverk och annan försvarsmateriel skrotades och slumpades bort till andra nationer.

Fredrik Reinfeldt kommenterar i TV4 att Ryssland tjänar på det höga oljepriset. ”Vill ni skada Ryssland: Sluta att importera olja och gas”. Det säger Fredrik Reinfeldt som i egenskap av statsminister 2006-2014 är i hög grad ansvarig för Sveriges misslyckade energipolitik. En politik som har gjort att vi har blivit beroende av just olja och gas. Det var också under Fredrik Reinfeldts tid som Ryssland fick tillstånd att lägga Northstream 1 som förser Tyskland med gas och som går igenom den svenska ekonomiska zonen.

Ryssland kan med fog kräva att få skydda sin gasledning med ryska fartyg på svenskt vatten i en krigssituation.

Reinfeldt, av alla personer, anklagar Vladimir Putin för att ha tappat kontakt med verkligheten och för att ha ett auktoritärt ledarskap. Putins agerande är ogenomtänkt, säger Fredrik Reinfeldt som utöver energihaveriet har ett stort ansvar för den ogenomtänkta massmigrationen till Sverige och för den ogenomtänkta nedläggningen av Sveriges försvar.

”Tack snälla” avslutar TV4:s programledare med en bugning. Inga kritiska frågor om Reinfeldts ansvar för Sveriges katastrofala situation till följd av hans ledarskap.

Moderaterna anser att Sverige bör bli medlem i Nato. Men Nato är en skapelse som har överlevt sig själv. Varför ska Sverige och Turkiet ha en gemensam militärallians? Hur kan vi vara säkra på att USA:s och Nato:s intressen överensstämmer med Sveriges. Det finns bara ett sätt att skydda Sveriges territorium och det är genom ett starkt svenskt försvar i allians med stat eller stater som står oss nära geografiskt, historiskt och kulturellt.

Även Socialdemokraterna bär ett stort ansvar för Sveriges misslyckade försvarspolitik de senaste decennierna. Tidigare, efter andra världskrigets slut var istället övertygelsen om ett starkt svenskt försvar så stor att Sverige initierade ett eget program för utveckling av kärnvapen. Sveriges kärnvapenprogram avvecklades dock på sextiotalet, under påtryckningar från USA. I utbyte fick Sverige en överenskommelse direkt med USA om beskydd vid angrepp, utan inblandning av Nato. Information om denna överenskommelse har avslöjats i en bok år 2014 av Gustav Hägglund, kommendör för Finlands försvarsmakt. Överenskommelsen med USA satte nämligen ett plötsligt stopp för de försvarsdiskussioner som hade initierats mellan Sverige och Finland i slutet av 90-talet.

Beskyddet från USA gäller knappast idag. Finland och Sverige har som östersjönationer ett gemensamt försvarsintresse. De svenska och finska stridskrafterna kompletterar varandra. Därför är ett kraftfullt försvarssamarbete med Finland en strategiskt riktig satsning.

Sverige har de senaste decennierna styrts av ledare som inte har Sveriges intressen för ögonen. Ledare som istället siktar på välavlönade poster inom FN eller andra internationella organ och bolag.

Moderaterna kan inte börja fungera utan att först bryta alla band med Fredrik Reinfeldt som efter sin tid som statsminister har avlönats av Bank of America. Moderaterna behöver ta avstånd ifrån honom och hans katastrofala misslyckanden inom migrations-, energi och försvarspolitiken. Även Ulf Kristersson saknar trovärdighet i dessa och andra frågor som är viktiga för Sverige. Han har inte tagit rollen som oppositionsledare vilket hade varit rimligt om han verkligen ville förändra Sverige i en positiv riktning.

Politikernas svek mot det svenska folket när det gäller migrations-, energi och försvarspolitiken måste få ett slut. Helst innan vi står utan elektricitet i ett land som har invaderats ifrån mellanöstern och från vår granne i öst.

Invasionen av Ukraina belyser åter att vår försvarspolitik är ett misslyckande och inte möter våra behov. Vad Sverige behöver är inte Värdlandsavtal och Nato-optioner eller inköp av lågpresterande amerikanska luftvärnssystem. Vi behöver ett starkt försvar byggt på en bred värnplikt för män och i effektiv och ömsesidig allians med Finland och kanske annan stat i vår närhet som gör att det kostar mer än det smakar att attackera Sverige.

 Mikael Willgert

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program