Medvedev: Väst är tjuvaktiga bedragare – går inte ha normala relationer med dem

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Official White House Photo by Chuck Kennedy/Public domain

Världen har för alltid förändrats och det kan ta decennier innan det uppstår normala relationer mellan Ryssland och väst igen. Det kommer inte ske förrän västvärlden gjort sig av med sina förnuftsvidrig ledare, skriver Dmitrij Medvedev i en lång artikel där han lägger fram sina tankar om hur framtiden kommer se ut. Bland annat ser han framför sig hur etablerade internationella strukturer försvagas. En tydligt ny värld tar form.

Det är den hårdföre tidigare ryska presidenten Dmitrij Medvedev, idag vice ordförande för Rysslands säkerhetsråd, som nu avvisar normala relationer med västvärlden.

Väst leds nämligen av tjuvaktiga bedragare som inte går att lita på, hävdar han.

”Sanktionerna mot oss och våra allierade infördes med ett penndrag av trångsynta Washington-funktionärer och deras europeiska vasaller. Allt detta är den sista varningen till alla nationer: Från och med nu är det omöjligt att göra affärer med den anglosaxiska världen. Det är en tjuv, en bedragare, en fuskare som kan bete sig hur som helst”, skriver Medvedev i sin artikel.

Och det kan ta lång tid innan relationerna normaliseras.

Mycket lång tid.

”I åratal, kanske decennier framåt, kan vi glömma normala relationer med väst. Det är inte vi som gjort det valet. Från och med nu kommer vi klara oss utan dem tills en ny generation förnuftiga politiker kommer till makten där. Låt oss vara försiktiga och vaksamma. Vi kommer utveckla relationer med resten av världen. Som tur är så är den väldigt omfattande”, fortsätter han.

Dessutom håller väst på att ”förstöra marknadsekonomins grundläggande principer” med ”oändliga förbud och undantag från allmänt accepterade regler”, vilket bland annat får till följd att västländer grusar sina egna möjligheter att utvecklas.

”Idag kan västvärlden inte erbjuda världen några nya idéer alls som kan föra mänskligheten framåt, lösa globala problem eller säkerställa kollektiv säkerhet. En intressant metamorfos äger rum… Det är uppenbart att västvärlden gradvis förvandlas till en belägrad fästning”, skriver han.

Världen kommer framöver att förändras i grunden, enligt Medvedev:

”Det mest troliga är att flera makroregioner bildas i världen – var och en med sina egna interna regler och utvecklingslogik, men på det hela taget inställda på partnerskap och dialog, inte på konfrontation. Och hela systemet för internationella förbindelser kommer inte bara bli multipolärt, utan också multistrukturellt, baserat på principer om välvillig icke-intervention. Detta kommer avsevärt försvaga inflytandet från ledande internationella strukturer.”

”En oundviklig förvandling väntar de flesta av de internationella institutioner som skapats under många decennier. De är rätt förfallna och utför inte sina uppgifter. Vissa av dem har blivit rent dekorativa, andra försöker behålla sitt tidigare inflytande, men inte särskilt framgångsrikt… Vår värld har förändrats, och det är för alltid”, påpekar Dmitrij Medvedev.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program