Medvedev: Israels markoffensiv kommer ske – så ”degen” rullar in

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärlden har ”tröttnat” på Ukraina och fokuserar nu på Israel i stället. Det skriver Rysslands tidigare president Dmitry Medvedev på X. Han är säker på att Israels markoffensiv i Gaza kommer äga rum, och att konsekvenserna kommer bli stora.

Israels utlovade markoffensiv i Gaza har ”försenats”. Enligt New York Times är israeliska ledare oense om hur och vad man ska göra.

”En del av dem oroar sig för att en invasion kan suga in den israeliska armén i en svårlöst urban strid inne i Gaza. Andra fruktar en bredare konflikt, med en libanesisk milis allierad med Hamas, Hizbollah, som skjuter långdistansrobotar mot israeliska städer”, skriver tidningen.

Rysslands tidigare president Dmitry Medvedev, idag vice ordförande för det ryska säkerhetsrådet, hävdar att markoffensiven kommer att ske.

”Israel fortsätter att skjuta upp sin markoperation i Gaza. Det beror mest på USA:s påtryckningar och farhågor för den globala söderns ramaskri. Man ska dock inte låta sig bli vilseledd. Markoperationen kommer att äga rum, och konsekvenserna kommer bli hårda och blodiga”, skriver han i ett inlägg på X och fortsätter:

”Dessutom har västvärlden verkligen tröttnat på Ukraina och stödjer nu ivrigt Israel. Även representanthusets nya talman har gjort biståndet till Tel-Aviv till en prioritering. Borde det inte vara bättre att återuppliva fredsprocessen i Mellanöstern och försöka följa FN:s säkerhetsråds resolution 242 (1976)? Eller följa den ursprungliga delningsplanen för Palestina, godkänd av FN:s generalförsamlings resolution 181 (1947)? Allt detta är såklart retoriska frågor. Det är mycket roligare att dela degen från andras krig långt borta från USA. Kriget måste fortsätta…”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program