Medvedev: EU:s maktelit är katastrofalt korkad

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands flagga.

Makteliten i väst, särskilt i EU, är ofattbart ointelligent. Det anser Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev, som även hotar rikta ”alla vapen” som finns mot det land som griper Rysslands nuvarande president Vladimir Putin.

EU:s ledare är närmast sinnessvaga. Det tycker Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev.

Enligt Medvedev har det skett en tydlig nedgång i EU-ledarnas kompetens, förklarar han för ryska medier, enligt Sputnik News.

– Vi har sett en katastrofal nedgång i EU-ledarnas kompetens och grundläggande läskunnighet. Jag kommer inte nämna enskilda namn, ni vet dem själva. De är både män och kvinnor. Om ni frågar mig, så vill jag aldrig se deras ansikten. Helt ärligt. Jag gillar dem inte, sade han.

Den ryska ex-presidenten påpekade också att Ryssland kommer rikta alla sina vapen mot exempel Tyskland om landet skulle försöka gripa Vladimir Putin.

Tidigare i veckan klargjorde Tysklands justitieminister Marco Bushman att han kommer verkställa en arresteringsorder mot Putin om denne sätter sin fot på tysk mark. Detta med anledning av ICC:s arresteringsorder mot den ryska presidenten.

– En sådan situation kommer aldrig inträffa men ändå. Låt oss föreställa oss att det hänt. Den sittande ledaren för ett kärnvapenland anländer till exempelvis Tyskland och arresteras. Vad betyder det? En krigsförklaring mot Ryssland. I ett sådant fall kommer alla våra vapen riktas mot förbundsdagen, förbundskanslerns kontor och så vidare, säger Medvedev enligt Tass.

– Inser han (Marco Bushman) ens att det skulle vara en casus belli, en förklaring av krig? Eller var han en dålig juridikstudent?

Enligt Medvedev är relationen mellan väst och Ryssland den värsta någonsin, till och med sämre än när Winston Churchill höll sitt kända järnridåtal 1946.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program