Avslöjat: CIA bakom bluffteorierna om Nord Stream – fick uppdrag efter mötet mellan Scholz och Biden

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Olaf Scholz, Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Erin Scott/Public domain

Det var USA:s underrättelsetjänst CIA ihop med tysk underrättelsetjänst som utarbetade bluffteorierna om Nord Stream-bombningen. Detta efter att USA:s president Joe Biden och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffats i Vita huset i början av mars. Det avslöjar den legendariska journalisten Seumour Hersh i en ny artikel på sin Substack kallad ”The Cover-up”. Syftet var att dölja sanningen, att det var USA som bombade gasledningarna.

Vad hände egentligen när USA:s president Joe Biden och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz möttes under en ”blixtvisit” i Vita huset i början av mars, utan presskonferens, varefter det dök upp stolliga alternativa teorier om terrorbombningen av Nord Stream?

De båda diskuterade just terrorbombningen av Nord Stream, som Seymour Hersh i februari avslöjade att Nato-länderna USA och Norge låg bakom.

Sedan fick CIA i uppdrag att ta fram en ”alternativ version” som kunde spridas i media i ett försök att få omvärlden att bortse från påståendet att det var Joe Biden som beordrat attacken.

Det hävdar nu Seymour Hersh i ett nytt avslöjande.

”Förbundskanslern hade flugit till Washington utan medlemmar från den tyska pressen ombord, ingen formell middag planerad, och de båda världsledarna skulle inte hålla någon presskonferens, vilket rutinmässigt sker vid sådana högprofilerade möten. Istället rapporterades det senare att Biden och Scholz hade ett 80 minuter långt möte, utan några medarbetare närvarande under en stor del av tiden. Det har inte gjorts några uttalanden eller skriftliga överenskommelser sedan dess av någon av regeringarna”, skriver Hersh.

Enligt Seymour Hershs källa, som har tillgång till diplomatisk underrättelsetjänst, diskuterade alltså Scholz och Biden avslöjandet att det var USA ihop med Norge som bombade sönder gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön i september förra året. Sprängladdningarna placerades ut under en Nato-övning i juni 2022, och fjärrdetonerades tre månader senare.

”Som ett resultat ombads vissa element inom CIA att förbereda en ’cover story’ i samarbete med tysk underrättelsetjänst som skulle förse den amerikanska och tyska pressen med en alternativ version av förstörelsen av Nord Stream 2. För att använda underrättelsetjänstens egna ord skulle man ’pulsera systemet’ i ett försök att få påståendet att Biden beordrat att rörledningarna skulle förstöras lämnat därhän”, fortsätter han i sitt senaste avslöjande.

– Det var ett totalt påhitt av amerikansk underrättelsetjänst som vidarebefordrades till tyskarna och syftade till att misskreditera din berättelse, säger en källa inom den amerikanska underrättelsetjänsten till Hersh.

Det påpekas också att ”sanningen” är att det var USA:s president Joe Biden som godkände bombningen av Nord Stream. Andra påståenden är bluff.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program