Medias tvärvändning: Österrikes beteende är ”groteskt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Även traditionella medier lyfter nu fram det faktum att covid-19 inte är en så farlig sjukdom. Restriktionernas ifrågasätts och även Österrikes tvångsvaccinering kallas ut.

Vindarna vänder allt tydligare i media när det gäller hanteringen av covid.

”Snart dags att tänka på covid-19 som influensa”, hette det i gårdagens Expressen.

I Danmark ber medierna till och med om ursäkt för sin okritiska regimtrogna hållning under den så kallade pandemin. Där skriver Ekstrabladet att man ”varit nästan hypnotiskt” påverkade av myndigheternas dagliga redogörelser.

Idag går Aftonbladets Oisín Cantwell längre än någon annan svensk journalist.

Redan i rubriken riktar han en knivskarp uppmaning till den svenska regeringen: ”Häv restriktionerna, Hallengren!”.

Han hänvisar till att Danmark nu slopar alla restriktioner, och menar att Sverige kan göra likadant. De länder som fick omikronvarianten tidigare har branta kurvor neråt, och detsamma kommer ske här. De höga smittotalen leder inte till någon märkbar förändring på IVA.

Sedan fortsätter Cantwell:

”Hur är det ens möjligt att Covid-19 som en av mycket få sjukdomar fortfarande klassas som samhällsfarlig? Ursäkta en novis, men det är inte ebola, ett virus med dödlighet på upp till 90 procent, vi talar om.”

Enligt Oisín Cantwell kan man lära av historien och man ska därför vara försiktig när politikerna försöker få igenom ”tillfälliga” lagar som inskränker folkets rättigheter.

Han främhäver också alla de konsekvenser som restriktionerna fått för samhälle och människor. Alla de småföretagare som tvingats gå i konkurs, stadskärnor som dött på grund av att folk inte går ut längre samt ungdomars mentala hälsa och tillgång till skola. Och han undrar vilket samhälle som blir kvar när kulturen mer eller mindre tvinat bort.

Tidigare har det varit tyst från journalister, politiker och EU om Österrikes omänskliga tvångsvaccinering av sin befolkning, som landets parlament nyligen godkände – mot en sjukdom som alltså inte ens kan kallas farlig utan snarare påminner om en förkylning.

Men Cantwell tar nu bladet från munnen och uppmanar Sveriges regering att INTE göra som Österrike, som enligt honom håller på med de ”de värsta dumheterna” bland Europas länder och genomför något ”så groteskt som obligatorisk vaccinering för vuxna”.

Om fler medier, makthavare och institutioner hakar på i denna kritik, kan Österrikes regering ha svartmålat sig själv alldeles kolmörk.

Enligt Aftonbladet-krönikören är det i varje fall hög tid att slopa restriktionerna i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program