Medias ”experter” är som överstepräster i en totalitär stat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Gammelmedias outtröttliga ”experter” är som överstepräster i en totalitär stat. Det tycker den oberoende amerikanska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. Men med tanke på hur fel ”experterna” haft om saker och ting, så kanske folk ska sluta lyssna slaviskt på dem och börja tänka själva. Alla människor har hjärnor, oavsett akademisk titel. ”Vi har ansvar för våra egna liv”, påpekar Kennedy i News Nation.

Media hänvisar ofta till de så kallade ”experterna”. Om och om igen.

Men vad är detta egentligen? Det går väl att hitta ”experter” från helt olika sidor?

I slutändan kanske människor bör tänka själva.

Det tycker den oberoende presidentkandidaten i USA, Robert F. Kennedy Jr. Han menar att ”experterna” är något som påminner om gudsdyrkan och totalitarism.

Programledaren i News Nation påpekar att Kennedy varken är en läkare eller forskare. Som att man måste vara det för att dra slutsatser om något.

– Vi lever i en demokrati, vi har inget prästerskap här, svarar han. Vi har ingen överestepräst. Vi har ansvar för våra egna liv och amerikaner måste göra sin egen efterforskning.

”Experterna” blev som domare under den så kallade pandemin. Och vi vet ju alla hur det gick.

Att säga att man ska ”lita på experterna” är helt befängt, enligt Kennedy.

– Att lita på experterna är en funktion av religion och totalitarism, det är inte en funktion av demokrati. I en demokrati ifrågasätter man allt.

Tidigare i veckan påpekade den republikanska senatorn James David Vance att det är just ”experterna” som lurat in USA i det ena förödande kriget efter det andra.

Se Kennedy Jr:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program