Senator: Ryssland tillverkar lika mycket vapen PÅ EN DAG som USA gör på en månad

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

J.D. Vance. Foto: United States Congress/Public domain

Så kallade ”experter” har lurat in USA i det ena förödande kriget efter det andra. Vietnam. Afghanistan. Irak. ”Experternas” senaste evighetskrig är Ukraina. Det förklarade senatorn James David Vance i ett tal i senaten. Men det får vara slut med det nu, menar han.

Det var på måndagen som den republikanska senatorn James David Vance höll ett långt och innehållsrikt tal som argumenterade emot USA:s eviga krig i andra länder.

– Så många gånger de senaste decennierna har vi blivit ombedda att lyssna på experterna. Och ändå frågar vi aldrig vad dessa experter har för meritlista i utrikespolitiska frågor, sade J.D Vance i sitt tal. Experterna, med båda partiernas konsensus, fick in oss i Vietnam, ett krig som varade i nästan 15 år och som ledde till förstörelsen av nästan 60.000 amerikanska liv. Och för vad?

– Det var båda partiernas utrikespolitiska konsensus, experterna, som fick in oss i ett 20 år långt krig i Afghanistan, där amerikanska skattebetalare i två decennier finansierade saker som hur man förvandlar Afghanistan till en blommande demokrati, eller hur man kunde säkerställa att afghanerna under 2000-talet hade ordentliga amerikanska tankar om genus. Tja, det var kanske slöseri med pengar, och kanske hade experterna fel.

Samma ”experter”, fortsatte han, fick USA att invadera Irak eftersom Irak minsann hade massförstörelsevapen, vilket sedan visade sig inte var sant.

– Nu har dessa experter ett nytt korståg. Nu har dessa experter en ny sak som amerikanska skattebetalare måste finansiera – på obestämd tid. Och det kallas konflikten i Ukraina.

Enligt J.D. Vance finns det i det senaste förslaget för mer pengar till Ukraina inbyggt ”en tidsinställd bomb” för riksrätt mot Donald Trump om denne blir president igen och försöker stoppa finansieringen av Ukrainakriget.

– Vi tillverkar på en månad cirka 30.000 artillerigranater, berättade Vance i sitt tal. Det har ökat från cirka 20.000 artillerigranater i månaden i början av konflikten. Gissa hur många ryssarna tillverkar? Cirka 25.000 artillerigranater per dag.

– Så på en månad tillverkar USA, den största ekonomin i världen, vapen i en takt – per månad – som ryssarna gör på en dag.

Senatorn hade även frågor om terrorbombningen av Nord Stream.

– Hur ser energipriserna ut runt om i världen?, undrade han. Vi har ingen aning om vem som sprängde Nord Stream-ledningarna. Vi kan ha våra gissningar. Men är det inte lite konstigt och ovanligt att våra europeiska allierade har fått sin viktigaste bränsleartär förstörd och de verkar helt ointresserade av att ställa frågor om det?

Se hela talet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program