Massiv demonstration i Stockholm: Sergels torg fylldes

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Under lördagen genomfördes en massiv demonstration mot vaccinpass i Stockholm. Demonstrationen, som började på Norrmalmstorg, fyllde hela Sergels torg. Bokstavligen. Närmare 10.000 deltog, enligt en uppskattning.
– Ondskans ansikte har visat sig och det räcker nu!, ropade Peter Wahlbeck till den enorma folkmassan.

Sergels torg blev alldeles fullt på lördagen av svenskar som sade nej till vaccinpass.

Demonstrationen lyckades alltså samla åtskilliga tusen deltagare. Totalt hade närmare 20.000 personer anmält sitt intresse inför manifestationen.

Innan demonstrationen försökte media och Säpo svartmåla den som ”högerextrem”, men det fungerade uppenbarligen inte.

Folksamlingen blev enorm. Expressen uppskattar antalet till 9.000 personer.

En av talarna var den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes, som rest ända till Sveriges huvudstad för att demonstrera för frihet och mot vaccinpass. Han har tidigare gjort sig känd för sitt motstånd mot covidpassen.

– Det är sån här normalitet vi vill se över hela Europa!, sade han till demonstranterna och syftade på att Sverige varit relativt normalt under den så kallade pandemin. Vi är en kontinent av fria nationer och det ska vi vara stolta över. Och nu måste vi kämpa för våra rättigheter!

– Korrupta politiker försöker ta ifrån oss vår frihet, och dessa makthavare måste vi rösta bort. Idag ser vi en jättedemonstration här i Stockholm, och i morgon demonstrerar vi i Bryssel. Över hela Europa vaknar folken upp. Vi står alla enade i kampen för frihet och demokrati.

– Detta handlar om de fundamentala rättigheter som vi ärvt från våra förfäder och som vi ska ge till våra barn. Alla föräldrar som jag har pratat med här idag har sagt samma sak: att de demonstrerar för att de vill att deras barn ska vara fria. Frihet!, sade han till folkmassan som svarade med att skandera ”Frihet!” upprepade gånger.

Nästa talare var läkaren Nils Littorin.

– De kan lura alla människor ett tag. De kan till och med lura vissa människor hela tiden. Men de kan inte lura hela folket hela tiden.

– Fake News-media utmålar oss som ett hot men vägrar bjuda in oss till tv-studion. De vet nämligen att vi skulle vinna debatten. Men det är inte vi som bryter mot lagen, utan regeringen!, sade Littorin till publikens dundrande jubel.

– Med vaccinpassen undergräver Folkhälsomyndigheten sin egen legitimitet och trovärdighet så mycket att det faller en skugga över sjukvård och vaccination i allmänhet. Folkhälsa bygger på förtroende mellan vuxna fria individer och när det förtroendet är brutet tar det kanske årtionden att reparera. De gör mer skada än alla anti-vaxxers tillsammans, fortsatte han.

– Att tvinga barn, ungdomar och män under 40 år att utsätta sig för risken med hjärtmuskelinflammation inte bara en gång utan upprepade gånger är ett brott mot den hippokratiska eden (läkareden vår anm.)

– Med ”omikron” har bäst före-datumet passerats och vi bör nu slänga vaccinpasset på historiens skräphög tillsammans med pandemilagen, ropade Nils Littorin.

– Man slänger iväg 22 miljarder kronor på att testa förkylningar, samtidigt som operationer ställs in. När hörde ni någon politiker lova att öka antalet IVA-platser och vårdplatser, som vi har minst av i hela Europa? När hörde ni någonsin en politiker tala om tidig behandling av covid-19? Allt de pratar om är restriktioner, tvångsåtgärder och straffbehandlingar. Folket tvingas betala med inskränkt demokrati, när det är politikerna själva som misshandlat vården i över 30 år genom nedskärningar och fragmentisering.

– Titta på Australien, titta på Österrike. Dit ska vi inte. Fortsätt kämpa! Vi säger nej till vaccinpass och ja till frihet!

Många publicerade filmer och bilder i sociala medier från demonstrationen.

– Frihet är ingenting som någon annan beviljar dig, sade talaren Nathalie. Vi föds fria! Vaccinpassen bygger på en illusion om att frihet är något som beviljas av staten.

– Ni som är här idag har sett sanningen i vitöga, och valt att stå upp för den! Man kan förlora vänner, karriär med mera. Men det finns inget val. Detta är vårt moraliska ansvar. Inte bara för oss själva, utan för våra barns framtid. Ni som står här idag kan vara evigt stolta att ni med mod och styrka vågat stå upp för friheten när man gör allt för att få oss att blunda och bli passiva.

– Detta kommer eka i generationer framåt. Alla vi som står här idag står på rätt sida av historien!

Tidningen Samnytt livesände också från demonstrationen.

– Många journalister har ringt mig. Media har försökt skända mig, sade komikern Peter Wahlbeck, som också talade under demonstrationen. Jag skulle vara allierad med högernationalister. Säpo gick ut i media och kallade oss desinformatörer. Vi hotar rikets säkerhet. Ska Säpo också ringa upp alla kvinnor som fått mensrubbningar av vaccinen och kalla dem för desinformatörer?

– Och nu ska man tvångsvaccinera våra barn, fortsatte han samtidigt som folkmassans burop skallade. Det står inte i proportion till problemet. 99 procent av oss klarar av den här influensan.

– I Frankrike måste man visa QR-kod i butiker. Det är helt barockt. Folk sitter i husarrest ute i Europa. Det blir bara värre och värre och värre. Tyska lärare som är vaccinerade måste testa sig varje dag när de kommer till jobbet. Det är helt barrockt!

– Man undrar. Var är alla kulturintellektuella? Var är alla författare, debattörer och frihetssångare, gamla progagger? VAR ÄR DOM! DETTA HYCKLANDE PACK!

– Bibeln hade rätt. Vi är på den yttersta dagen och djävluen har klätt ut sig som din bästa vän.

– Vi måste organisera oss och komma in i riksdagen. VI MÅSTE IN I RIKSDAGEN!, ropade Peter Wahlbeck till publikens jubel.

– Upp till kamp! Upp till kamp! Ondskans ansikte har visat sig och det räcker nu!

Därefter talade Max Winter.

– Min dröm är enighet över alla gränser. Att människor kommer samman, oavsett bakgrund eller medicinsk bakgrund. Oavsett religion eller politik. Oavsett vilka vi är. Vi står starka tillsammans!

– Låt oss tillsammans förändra denna värld, och skapa nånting bättre!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program