”Människan påverkar inte koldioxidnivån – den styrs helt av naturen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den anti-globalistiska ingenjören och senatorn Malcolm Roberts hävdar att klimatalarmismen bygger på en bluff, påståendet att det är människan som styr koldioxidnivån i atmosfären. Så är det inte, säger han. Det är naturen som styr den. Det finns inget att oroa sig för ”över huvud taget”, påstår han i Australiens parlament.

Enligt den australiensiske senatorn Malcolm Roberts, som själv är utbildad ingenjör, finns det ett grundläggande problem med klimatalarmismen.

Under de senaste två lågkonjunkturerna i världen, då koldioxidutsläppen minskade kraftigt, var det ingen skillnad på koldioxid i luften och temperaturen i världen, hävdar han.

– Som ingenjör respekterar och konsulterar jag forskare, säger Malcolm Roberts i ett anförande i Australiens parlament. Som ingenjör utbildad inom atmosfäriska gaser och som verksamhetsledare var jag ansvarig för hundratals människors liv utifrån mina kunskaper om atmosfäriska gaser. Jag lyssnade på vetenskapsmän, jag korsförhörde vetenskapsmän och jag debatterar vetenskapen. Jag har aldrig hittat någon med logiska vetenskapliga poäng baserade på empiriska vetenskapliga bevis som visar att vi har något att oroa oss för över huvud taget.

– Grunderna är följande: när du förbränner kolvätebränsle, bränner du molekyler som innehåller kol och väte med syre och de bildar CO2, koldioxid och H2O, vattenånga. Det är allt. Koldioxid är nödvändigt för allt liv. Men låt oss gå bortom vetenskapen och ta en titt på naturliga experiment. Vi har haft två naturliga experiment, globala experiment, de senaste 14 åren. Det första var 2009, då användningen av kolvätebränslen minskade i lågkonjunkturen som följde på den globala finanskrisen. Det producerades mindre koldioxid från människans användning av kolväten. Vad hände med halten koldioxid i atmosfären? Den fortsatte att öka. Vad hände 2020, när vi hade en stor lågkonjunktur, nästan en depression, runt om i världen som ett resultat av covidrestriktioner som införts av regeringar? Vi såg samma minskning av människors användning av kolvätebränsle och samma minskning av människors koldioxiduttag, och ändå fortsatte koldioxiden i atmosfären att öka. De som förstår vetenskapen förstår att den är fundamental: människor kan inte och påverkar inte nivån av koldioxid i atmosfären. Den styrs helt av naturen.

Enligt Roberts måste makthavare sluta basera sina beslut på klimatalarmisternas så kallade ”experter” och globalisternas klimatideologi.

För det är vad är det, enligt honom. En ideologi, inte vetenskap.

– Det finns ingen fara. Temperaturerna är inte utan motstycke. Vi måste återvända till vetenskapen, de empiriska vetenskapliga bevisen och basera vår politik på det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program