Malone: Vaccineringen byggde på ”tro och hopp” – inte vetskap

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den globala massvaccinationen mot sars-cov-2 baserades på en naiv tro – och hopp. Inte på vetskap om att produkten skulle fungera. Man hoppades den skulle fungera. Det hävdar den amerikanska läkaren Robert Malone i en intervju med Swebbtv. Att massvaccinera mitt under en smitta innebar tvärtom ”att driva virusutvecklingen, att generera virus som kommer undkomma immunövervakningen från vaccinet”, säger han.

Massvaccineringen mot covid byggde inte på vetskap utan på tro. Hopp och tro. Man trodde och hoppades att det skulle fungera. Men det var knappast sannolikt.

Denna typ av virus utvecklas nämligen ”väldigt, väldigt snabbt”, förklarar vaccinforskaren Robert Malone när Swebbtvs Jesper Johansson intervjuar honom.

– Eftersom enzymet som reproducerar RNA i dessa virus är benägna att göra fel, säger han. Så industrin kan inte förutse hur morgondagens virus kommer se ut.

Så om de inte kan förutse hur viruset kommer se ut i framtiden hur kan de då konstruera en RNA-stam som är tänkt att skapa de proteiner som ska skydda kroppen mot detta?

– Det är en handling av tro, och det är ett kroniskt problem med RNA-virus. Det är mycket svårt att göra ett effektivt vaccin mot ett RNA-respiratoriskt virus. Av just denna anledning och andra. Dessa virus utvecklas alltså väldigt snabbt. Så vad som gjorts är att man genererat en sekvens som kodar för ett protein som reflekterar en stam vid en viss tidpunkt och i princip hoppats att vad som utvecklas senare också skulle vara mottagligt för immunsvaret.

– Men det är i grunden naivt. Som jag och (virologen) Geert Vanden Bossche har sagt hela tiden. Att vaccinera i ett pågående utbrott som detta är det bästa sättet att driva virusutvecklingen, att generera virus som kommer undkomma immunövervakningen från vaccinet, särskilt med ett snävt fokuserat vaccin, fortsätter Malone.

Så vi har alltså en hel industri som baserar sitt koncept på hopp? De hoppas kunna förutse hur de genetiska mutationerna kommer att bli? Detta är väldigt kontroversiellt.

– Det är tekniskt korrekt, svarar Robert Malone och tar sedan som exempel ett par ledande personer inom den så kallade covidhanteringen i USA som enligt honom medgett att de inte visste att dessa vaccinprodukter skulle fungera.

– De hoppades att de skulle fungera, påpekar läkaren i Swebbtv.

Se hela intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program