Makteliten delar ett folkförakt mot svenskarna – ser dem som ”efterblivna”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Folkföraktet har länge varit en ledande egenskap i Sverige. Därför är det kanske inte så konstigt att det ser ut som det gör i Sverige. ”Överhetens folkförakt” är en mentalitet som spridit sig i företag, staten och media, hävdar förläggaren Boris Benulic i Swebbtv.

På måndagen dundrade Socialdemokraterna ut att ”för stor invandring” är en förklaring till att det svenska samhället fått en så ”katastrofal” utveckling.

Det har dock många svenskar sagt länge. Och kallats rasister.

Men nu är detta alltså ok att säga det. Nu säger makten själv det.

Ett stort problem i Sverige har länge varit det ”folkförakt” som finns inom vänstern och överheten, förklarar journalisten och förläggaren Boris Benulic i Swebbtv.

– Det har alltid funnits ett genuint folkförakt mot det svenska folket, säger han i Lördagsintervjun.

– Det förklarar i viss mån romantiseringen av tredje världen och vad som försiggick i Kina. Det är mycket bättre där borta. Här hemma är vi efterblivna. Vi måste lära av dem.

När man delar denna hånfulla överlägsenhet gentemot folket är det lätt att jobba för mäktiga mediebolag, och fritt förflytta sig runt i maktens korridorer.

– Ett sånt folkförakt lämpar sig utmärkt om man till exempel, som många av de här personerna, väljer att arbeta åt media.

– Mentalitetsmässigt är det inte svårt att byta från maoistisk vänster till Stenbeck, eller till Aftonbladet, eller definitivt inte till Dagens Nyheter.

Folkföraktet är en ledande egenskap, menar han.

– Oh, ja! Överhetens folkförakt är ju en mentalitet som man efter hand har kunnat se bland svenska företagare, som en gång var nationellt sinnade. Man har kunnat se det i statsapparatens tillväxt, folk är dumma i huvudet och kan inte ta hand om sig själv. Man kan definitivt se det i media, människor är efterblivna, ge dem billig underhållning. Har man en gång varit maoist för att man egentligen föraktar folk så är det väldigt lätt att röra sig fram och tillbaka i överheten.

Se hela intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program