MAGNUS STENLUND:
Fimbulvinter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Julkalendern i Swebbtv, nådens år 2021, är på ett tema som passar väl in både för vår tid och för Ynglingakonungarna, varav den 19:e, räknat efter Ynglingasagans ättetal, levde runt 536. Då inträffade en klimatkatastrof, som inte sett sitt like under de senaste 2000 åren. Liksom alla andra sådana historiska katastrofer (hittills), så var den vare sig förorsakad av människan eller ledde till någon uppvärmning; det blev kallare. Mycket kallare.

Eftersom vi v e t att något liknande inte bara skulle kunna inträffa utan k o m m e r att inträffa igen, så är det ju inte helt fel att man uppmärksammar ansvariga politiker om saken; den här typen av katastrofer är nämligen någonting vi k a n förbereda oss för och se till att långt färre dör än vad som annars kommer ske. Visst, det kanske inte inträffar under vår livstid. Men kanske under våra barns. Om vi har riktig otur kan det också ske imorgon, om ett år eller ett decennium.

Kunde det då inte ändå vara värt att skaffa ett litet mat- och energiförråd? Motsvarade ett eller två års förbrukning, t ex. Eller om det skulle bli mer långvarigt, vad sägs om ett avtal med valfri stat närmare ekvatorn, för att bereda livsutrymme under en tid? En vänskapsdeal, i utbyte mot det bistånd vi ändå skickar dit, att ha roligt för.

Tillfälligt förstås, såsom alla flyktingrörelser bör planeras att vara. Det är hursomhelst bara en tanke, men i tider då vi ändå oroar livet ur oss för någon decimeters tänkbar höjning av havsvattennivån till år 2100, så kan vi ju bredda debatten lite, tänkte jag.

De svenska kungar som enligt Ynglingasagan regerade i Sverige råkar vara 24 till antalet. En lucka per dag hoppas jag ska göra det tydligt varför detta är vår heligaste nationalklenod. Ett dokument så ovärderligt för Sverige att det borde kunna mäta sig med britternas Magna Carta och den amerikanska Självständighetsdeklarationen.

Den allra heligaste gömmer sig i sin tur inne i sagan, det rör sig om det ännu äldre och helt unika diktverket Ynglingatal. Vad antinationalister ända sedan 1917 förstått är att detta utgör kärnan i den svenska nationella identiteten och därför till varje pris måste nedvärderas, ifrågasättas och förlöjligas. Detta har alltså pågått i praktiken i ett helt sekel, vi är alla påverkade. Under de två senaste generationerna, så är det istället den socialdemokratiska folkhemsstaten som fyllt skolans historieböcker och under trettio års tid är det kulturmarxistiska narrativ som ständigt upprepas.

Historielöshet leder till rotlöshet. Rotlöshet till sökande efter andra svar, fel svar. Svar som kulturmarxisterna haft både skolan och hypnos-tv:s hjälp att etablera i våra huvuden.

Jag vågar hävda att detta är det spirande fröet av ondska, den draksådd, som vi nu skördar.

Temat erbjuder också 24 goda paralleller till idag, med exempel på hur dagens coronahysteri steg för steg lyckats sätta sådan skräck i befolkningen att den nu tycks vara villig att acceptera liv utan varje meningsfullt innehåll.

Jag ska inte sticka under stol med att denna kalender i allra högsta grad har ett politiskt mål, om det nu var någon som missat det. Det har i historien gång på gång dykt upp människor, vars onda viljor har underskattats, misstolkats och förträngts. Passivt motstånd mot dessa har a l d r i g fungerat. Inte förrän man har tagit tjuren i sitt horn och erkänt att ondskan faktiskt existerar så är det möjligt att effektivt bekämpa den.

Följ kalendern varje dag, så kommer du se med hur små steg ondskan denna gång har smugit sig på oss. Hur vi nu står tillsynes handfallna inför något, som, om vi fått den bild klar för oss som vi har nu redan från början, självklart aldrig hade accepterat eller stått overksamma inför.

07.00 varje dag från 1-24 december på swebbtv.se. En kopp kaffe och pepparkaka är du värd, som skippar morgon-hypnosen på TV4. Om du inte orkar med hela, och vill slippa höra om de onda i vår egen tid, Morgan, Tegnell och Klaus Schwab, så sätter du bara på paus och tar den delen efter kvällsmaten. Även fimbulvintern år 536 tog då och då paus. Men i längden var det ingen som kom undan.

Magnus Stenlund

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program