Magdalena Andersson skyller massinvandringen på Reinfeldt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Det är framför allt Moderaterna och Fredrik Reinfeldt som bär ansvar för den stora invandringen till Sverige. Det hävdar finansminister Magdalena Andersson (S), som troligen blir Socialdemokraternas nästa partiledare, i P1-morgon. Enligt Andersson beror gängbrottsligheten bland annat på att svenskar på Stureplan köper droger. Samtidigt erkänner hon att hon själv rökt marijuana utomlands.

Finansminister Magdalena Andersson försöker nu lägga skulden för Sveriges problem på Moderaterna.

Det var nämligen förre statsministern Fredrik Reinfeldt som skiftade kurs för invandringen, hävdar hon.

– Fredrik Reinfeldt lade ju om migrationspolitiken i samarbete med Miljöpartiet. Det var det som ledde till den väldigt stora asylinvandringen som vi fick 2015. Den lade Stefan Löfven sedan om. Men man kan reflektera över hur vi socialdemokrater agerade. Vi borde ha protesterat på ett annat sätt, säger Andersson till Sveriges Radio.

På den konkreta frågan om Socialdemokraterna bär ett ansvar för hur det blev, svarar hon att ”alla politiska partier” har ett ansvar för situationen som uppstod 2015.

Samtidigt påstår hon att hennes regering infört en betydligt mer restriktiv invandringspolitik. Men regeringens förslag till ny invandringslag kritiserades hårt för att den i realiteten kommer leda till ”större invandring till Sverige”.

Magdalena Andersson vill dock inte uttryckligen kalla invandringen för en belastning utan hävdar i stället att det är ”vi” – Sverige – som inte lyckats få människorna i arbete.

– Så klart skapar det sociala problem och utanförskap, säger hon i P1.

Gängbrottsligheten i Sverige förklarar hon med att det finns en så hög efterfrågan på droger och att gängen slåss om denna marknad. De som köper droger, till exempel personer som har ”firmafest på Stureplan”, är ett problem, enligt finansministern.

Men sedan medger Magdalena Andersson att hon själv har tagit droger.

– Ja, när jag var yngre och bodde utomlands har jag provat att röka marijuana.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program