Magdalena Andersson (S) vill tysta Liberalernas partisekreterare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Riksdagens Webbtv

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) vill återigen tysta sina politiska motståndare. Hon kräver att Liberalernas partisekreterare Gulan Avci (L) ber om ursäkt för en debattartikel hon skrivit eller så blir hon anmäld för förtal, detta har Liberalerna informerat Expressen om.

Både Socialdemokraterna som parti och dess partiledare Magdalena Andersson (S) har en historia av att vilja tysta politiska motståndare. Socialdemokraternas partiledare vill denna gång skrämma en meningsmotståndare till tystnad genom hot, detta då hon kräver Gulan Avci (L) på en ursäkt för en debattartikel hon författat.

Avci har skrivit debattartikeln där hon anklagar Socialdemokraterna och Andersson för att agera svagt mot dess riksdagsledamot Jamal El-Haj (S) som deltog på Europeiska Palestinska Konferensen, som i år genomfördes i Malmö. Ledarsidorna avslöjade att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet avsåg att delta där trots att den organiserades av Amin Abu Rashid som pekats ut för att ha kopplingar till Hamas. Hamas är terrorstämplat av EU. De tre partierna menade efter avslöjandet att de avsåg att inte delta.

El-Haj deltog ändå på konferensen, trots att Socialdemokraterna sagt att de skulle dra tillbaka sitt deltagande. Partiet lovade att de skulle prata med El-Haj, men El-Haj har vägrat be om ursäkt för sitt deltagande. Han är fortsatt kvar i partiet och inga åtgärder mot honom har aviserats från Socialdemokraterna.

Avci menade därför att Andersson agerat tafatt och låtit interna partiintressen gå före landets säkerhet. Andersson ska enligt Expressen krävt att Avci ska be om ursäkt för sin debattartikel eller så skulle hon anmäla Avci för förtal. Detta hot ska ha framförts till partiledaren Johan Pehrson (L) i sminkrummet inför en debatt i SVT mellan de två.

Det är inte första gången Andersson menar att politiska motståndare borde sluta skriva debattartiklar som är kritiska mot Socialdemokraterna. Under Agendas stora partiledardebatt förra månaden sade hon till liberalernas partiledare Pehrson att om han inte hade bättre saker att säga om Socialdemokraterna borde han hålla tyst.

På sociala medier har nu omfattande kritik riktats mot Anderssons agerande. Hennes smeknamn Arga Andersson som hon fått för sina aggressiva utfall mot politiska motståndare trendar också på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program