Macgregor: Vi står på tröskeln till TOTALT KRIG

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Konflikten mellan Israel och Palestina kan spåra ur ordentligt. ”Totalt krig” väntar om Israel går in med marktrupp i Gaza. Det säger armeöversten Douglas Macgregor i en intervju med Judge Napolitano. Och Israel kommer inte vinna det kriget, hävdar han.

Världen står på tröskeln till totalt krig. Detta med anledning av händelseutvecklingen i Israel och Gaza. Den analysen gör nu militäranalytikern Douglas Macgregor.

Enigt Macgregor verkar många inte förstå hur mycket världen har förändrats sedan Israels senaste stora krig, alltså 1973.

– Den här gången är situationen mycket annorlunda, säger Macgregor. För det första har vapnen förändrats. Arsenalen av raketer och missiler i regionen är enorm.

Samtidigt har regionen numera tröttnat inte bara på Israels agerande utan på väst, påpekar han.

Att gå in i Gaza anser Macgregor vore en dum och livsfarlig strategi.

– Vad det betyder är att vi står på tröskeln till totalt krig. Det är det som ingen verkar förstå. Om israelerna marscherar in i Gaza, vilket vore väldigt olönsamt för dem, kommer de inte bara förlora soldater utan misslyckas med att utrota de tusentals Hamas-krigare som finns där.

Sedan tänds krigsgnistan i hela regionen, vilket även USA befarar skulle ske.

– Resten av regionen är beredd att gå ut i krig, inte bara Iran, fortsätter Douglas Macgregor. Och Turkiet är annorlunda. Turkarna har en olycklig historia med israelerna. För några år sedan försökte Turkiet leverera humanitär hjälp till Gaza. Israelerna tog sig ombord på skeppet och dödade några av deras medborgare. Detta kultiverade inte stöd och vänskaplighet i Turkiet.

– Turkarna har det största flygvapnet och armén i regionen. De kan mobilisera två miljoner soldater på drygt en månad. Och turkarna är våldsamma kämpar. Det stavas undergång för Israel om de lanserar den här attacken mot Gaza. Det som jag precis beskrev är en strid som inte går att vinna. Inte ens USA:s luftvapen skulle räcka och vi har inte tillräckligt med marktrupper.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program