Macgregor: USA har skapat ”ett helvete” för Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Proxykriget i Ukraina är ett ”helvete” som skapats av ”Washingtons politiska klass”, hävdar nu den amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor.

Den amerikanska ekonomiprofessorn Jeffrey Sachs – två gånger utsedd av Time Magazine till en av världens 100 mest inflytelserika personer – har nyligen sagt att Ukraina lurades in i en fälla av USA, som kulminerade i kriget med Ryssland. Enligt Sachs har Ukraina på grund av detta förvandlats till ”Europas Afghanistan”.

Nu liknar den amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor, som även har en doktorsexamen i internationella relationer, situationen i Ukraina med ett ”helvete”.

”Ukrainarna lever i ett helvete som Washingtons politiska klass skapat åt dem”, skriver han i ett inlägg på X och fortsätter:

”Idag förlitar sig den ukrainska armén på alla de män och pojkar som den ukrainska militären och polisen kan tvinga i uniform och skicka till fronten; en front som smälter bort inför den ryska anstormningen.”

Tidigare i veckan publicerade BBC ett reportage som visar hur den ukrainska militären ”desperat” fångar in män och skickar dem till kriget. Landet lider akut brist på soldater. Ukrainska män gömmer sig för att undvika tvingas in i militären.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program