Professor: USA lurade in Ukraina i en fälla

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukrainakonflikten var en ”fälla” som USA lurade in Ukraina i. Det hävdar den amerikanska professorn Jeffrey Sachs i en ny intervju med Bad Faith. Han försökte varna dem, men de lyssnade inte. Och nu ser man resultatet: ett förstört Ukraina.

Den amerikanska professorn Jeffrey Sachs försökte varna Ukraina för att kriget man nu hamnat i med Ryssland var en amerikansk fälla.

Men de lyssnade inte. Och nu har de blivit ”Europas Afghanistan”, säger han.

– Jag sa åt dem väldigt tydligt, mina före detta ukrainska vänner… jag försökte förklara för dem, baserat på min 40-åriga erfarenhet av amerikanska utrikespolitik, jag berättade en enkel sak för dem, att ni kommer bli Europas Afghanistan, såvida ni inte förstår den fälla som USA sätter er i.

– Det vi nu ser är exakt det, att Ukraina håller på att bli Europas Afghanistan. Vad menade jag med det? Afghanistan var i krig i decennier. Det förstördes. Dess civila kultur förstördes. Ekonomin förstördes. Staten förstördes. Infrastrukturen förstördes. Det är USA:s hantverk. Vi var där hela tiden. Vi ville ha vår spelmarker där. Det är vad som händer i Ukraina.

Vidare hävdar Jeffrey Sachs att mer än 1.000 ukrainska soldater dör eller skadas allvarligt varje dag just nu. Ibland är siffran dubbelt så hög.

– Det pågår en ofattbart förstörelse av det ukrainska samhället, säger han. De slåss verkligen till den sista ukrainaren just nu. Det är vad som verkligen sker. Det är fasansfullt.

Se klipp HÄR.
Se hela HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program