Macgregor: Ukrainas regim det mest totalitära sedan Stalin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kriget i Ukraina handlar inte om ”demokrati”, även om det är det som mainstream-media och politiker i väst påstår. Det handlar om något annat, påpekar militäranalytikern Douglas Macgregor i Real America. Den ukranska regimen är nämligen den mest totalitära världen skådat sedan den kommunistiska diktatorn Stalin, hävdar han.

Det är i en intervju med OAN Network som den amerikanska tidigare arméöversten Douglas Macgregor sågar västmakternas påståenden om att Ukrainakonflikten handlar om demokrati.

– Jag tycker alla i Amerika borde ifrågasätta vad vi håller på med, vilka är våra intressen i Ukraina? Vi har egentligen inga intressen där. Att argumentera för att det handlar om demokrati är löjligt. Just nu är den ukrainska staten, det som finns kvar av den, mer totalitär än något vi sett sedan Stalin, säger Douglas Macgregor under intervjun och fortsätter:

– Det finns ingenting där för oss över huvud taget. De flesta européer vill inte ha något med detta att göra.

Så varför är alla, undrar han – åtminstone politiska makthavare i väst – så extremt intresserade av Ukraina och att kriga mot Ryssland?

– Jag förstår det inte riktigt, säger Macgregor. Vi har inte tillräcklig ammunition för våra egna styrkor. Vi har väldigt få marktrupper, ett väldigt litet antal.

– Om detta spårar ur, har vi ingen möjlighet att matcha Rysslands militära kapacitet på marken. Så om vi inte kan det, vad gör vi?

Läs också: Macgregor: Det är över, Ukraina har förlorat

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program