M-toppen: Inte Ukraina som ska visa vit flagg

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är inte Ukraina som ska visa vit flagg i kriget mot Ryssland, vilket påven nyligen tyckte. I stället är det Ryssland som ska ”ut ur Ukraina”, hävdar M-politikern Tomas Tobé. Men i kommentarsfältet på X får han starkt mothugg.

Blir det någon fred i Ukraina? Ryssland är fortfarande redo för seriösa förhandlingar, upprepar Rysslands president Vladimir Putin.

Nyligen sade påve Franciskus att Ukraina borde ha modet att hissa den ”vita flaggan”, att fredsförhandla, och inte driva sitt land mot självmord.

EU-parlamentarikern och Moderaternas tidigare partisekreterare Tomas Tobé, säger nu att man behöver vara ”glasklar” med vad som gäller.

– Det är inte Ukraina som ska visa vit flagg. Det är inte Ukraina som ska tvingas till förhandlingar, utan det är Putin som ska ut ur Ukraina och Europa som ska försvaras, säger han i EU-parlamentet enligt ett klipp han publicerat på X.

Men många verkar inte längre uppskatta västpolitikernas sätt att hantera kriget. I Tobés kommentarsfält är de flesta kritiska till det han säger.

”Jag föredrar eldupphör, förhandlingar, fredsavtal och nedrustning”, svarar en person.

”Du måste försöka koppla upp dig med verkligheten”, skriver en annan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program