Lukasjenko: Man vill kapa västra Ukraina och ge det till Polen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den nya planen i Ukrainakriget är att kapa av västra Ukraina och ge det till Polen. Detta som ”betalning” för Polens aktiva deltagande i konflikten med Ryssland. Det hävdar Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko.

Vad händer egentligen i proxykriget i Ukraina just nu? Ukrainas motoffensiv misslyckades, och nu påstår ytterligare en röst att den nya planen är att stycka av Ukraina och ge de västra delarna till Polen. Områden där har tidigare i historien tillhört Polen.

Nu är det Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko som varnar för detta.

Det har lagts ut en ”rökridå” i form av ett eventuellt ukrainskt Nato-medlemskap, påstod Lukasjenko under ett möte med Rysslands president Vladimir Putin i söndags.

– Västra Ukraina och västra Vitryssland, naturligtvis, men vi pratar om Polen nu. Att riva av denna västra del av Ukraina, under sken av ett Nato-medlemskap, för att vilseleda befolkningen. De vill hugga av västra Ukraina och ansluta det till Polen, sade han.

– Detta är betalningen för polackernas aktiva deltagande i denna operation, naturligtvis mot Ryska federationens styrkor. Det stöds av amerikanerna. Jag berättade det här för länge sedan, vi bevittnade det för sex månader sedan och diskuterade det preliminärt. Varför berättar jag allt detta? Det är oacceptabelt för oss, herr Putin. Det är oacceptabelt att riva av västra ukainare, stycka Ukraina och överlämna detta land till Polen. Och om den västra befolkningen i Ukraina behöver det, kommer vi naturligtvis att hjälpa dem.

Samtidigt påstod Aleksandr Lukasjenko att Wagners legosoldater, som befinner sig i Vitryssland, ”har börjat gå oss på nerverna” därför att ”de ber om tillåtelse att gå västerut”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program