Lööf sitter kvar – och öppnar dörren för Kristersson

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen

Centerledaren Annie Lööf fortsätter tjata om ett brett samarbete i ”mitten” för att styra Sverige. Centerns dörr ”står öppen” för Moderatledaren Ulf Kristersson om denne ändrar sig om SD, säger hon till Svenska Dagbladet.

Det gick inget vidare för Annie Lööf och Centerpartiet i riksdagsvalet.

Hennes parti ser ut att få 6,7 procent, en minskning med hela 1,9 procentenhet.

Detta är en av avledningarna till att det blågula blocket ser ut att vinna valet.

I en intervju med SvD säger hon att hon troligen ändå kommer sitta kvar som partiledare, så länge hon tycker det är roligt och meningsfullt, och så länge hon har stöd i partiet.

Samtidigt verkar hon inte helt ha gett upp tanken på regeringsmakten. Att samverka med SD är dock helt uteslutet för Centerledaren.

– Är det så att Ulf Kristersson tänker om för att SD kanske ställer orimliga krav som att sitta i regering. Då står vår dörr öppen, säger Annie Lööf till SvD.

Även i en intervju med Dagens industri öppnar hon för ett samarbete på ”mitten”. Detta för att få stabilitet och trygghet i hur landet styrs.

Ett av hennes tidigare förslag har varit en regering med M, S och C.

– Vi behöver ha ett bredare samarbete där både moderater och socialdemokrater faktiskt nyttjar den stora majoriteten, 70 procent befinner sig i den breda mitten i svensk politik, säger Annie Lööf till Dagens industri.

Samtidigt påpekar hon i Di att hon är förvånad att ett ”främlingsfientligt” parti som SD bara fortsätter växa, särskilt med tanke på hur många ”nazister och yrkeskriminella” som enligt henne finns i partiet. C ska nu vara en fortsatt stark liberal kraft mot ”främlingsfientlighet”, påstår hon.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program