Lööf avgår – anser sig ha arbetat ”för Sveriges bästa”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Annie Lööf, RD frågestund 210318" © Foto: Centerpartiet (official) (CC BY 2.0)

Centerpartiets avgående partiledare Annie Lööf anser sig ha bidragit till att göra Sverige till ett ”internationellt föredöme”. Detta eftersom Alliansregeringen 2006-2014 ”minskade utsläppen”. Hon anser sig också ha medverkat till ”många viktiga och långsiktiga beslut för Sveriges bästa”. Det sade hon under sitt avslutningstal idag.

Nu avgår Annie Lööf som partiledare för Centerpartiet.

Idag höll hon sitt avslutningstal under partiets extrastämma i Helsingborg.

– Dagarna har varit långa, men åren har gått fort. Och det är med rak rygg och en känsla av stolthet som jag tänker tillbaka, sade hon.

Enligt Lööf har det varit särskilt fint att få vara partiledare för ”en sann folkrörelse” som Centern.

– Jag känner mig väldigt stolt när jag tänker tillbaka på Allianssamarbetet, då vi bidrog till att göra Sverige till ett internationellt föredöme. Under två mandatperioder minskade vi utsläppen samtidigt som ekonomin växte, fortsatte hon.

– Jag känner mig stolt över att vi under dessa år har bidragit till många viktiga, många långsiktiga beslut för Sveriges bästa. Utvecklat Centerpartiet till en tydlig, liberal och medmänsklig kraft i en tid när det politiska klimatet blivit allt hårdare och iskalla populistiska vindar blåser snålt. Det har inte alltid varit lätt. Men, mina vänner, det har alltid varit rätt.

Lööf, som varit partiledare i 12 år, sade att det stundtals varit ett tungt och svårt jobb, till och med smärtsamt. Men trots det har partiet, enligt henne, ”alltid stått upp tillsammans för medmänsklighet och liberal demokrati”. Partiet har stått upp för ”människors lika rätt och värde”, hävdade hon vidare. Och det överallt. På internet, i valstugor, och i alla politiska uppdrag.

Annie Lööf anser sig – tillsammans med sina partikamrater – ha varit en god kraft i kampen mot det mörka, det onda. Ungefär så kan man sammanfatta essensen av hennes tal.

Lyssna:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program