Farage: EU har provocerat fram kriget – ”mer än någon annan”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nigel Farage. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

EU skapades för att bevara freden i Europa. Påstås det. Men i realiteten har EU ”gjort mer än någon annan för att provocera fram det onödiga kriget i Ukraina”, säger nu den tidigare Brexit-ledaren Nigel Farage.

Det är i GB News som Nigel Farage går till attack mot EU-parlamentarikern Guy Verhofstadt, som hävdar att kriget i Ukraina kanske inte ägt rum om Brexit inte ägt rum. Alltså om Storbritannien inte lämnat EU. Detta eftersom det, enligt Verhofstadt, ledde till ett mindre enat Europa.

Farage, som ju ledde den lyckade Brexit-kampanjen, håller inte riktigt med.

– Han är en gapande farlig galning, svarar Nigel Farage.

– Det är på grund av sådana här personer som det var vitalt att vi lämnade EU. Herr Verhofstadt, låt mig påminna dig om något: 2014 störtades Ukrainas demokratiskt valde ledare i en statskupp av personer som viftade med EU-flaggor.

EU-elitens ”envisa marsch österut med Nato hack i hälarna” har knappast gynnat freden i Europa, påpekar Farage vidare.

– Det var detta som ledde till mitt tal i EU-parlamentet 2014, där jag sa att våra handlingar kommer ge Putin ett casus belli. Jag sa att det kommer bli krig i Ukraina. De hatade mig för att jag sa det då, och de hatar mig ännu mer för att jag säger det nu.

– De, den här organisationen (EU) som påstod sig vara för att bevara freden, har gjort mer än någon annan för att provocera fram det onödiga kriget i Ukraina.

Se inslag:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program