Liz Truss avgår – Farage: Konservativa partiet fyller inget syfte längre

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Efter knappt två månader avgår nu Liz Truss som Storbritanniens premiärminister och partiledare för konservativa Tory. En ny partiledare kommer väljas redan nästa vecka.

Det som den förre Brexit-ledaren Nigel Farage igår beskrev som en ”globalistisk statskupp” i Storbritannien ser nu ut att bli verklighet.

På torsdagseftermiddagen meddelade premiärminister Liz Truss att hon avgår.

– Jag fick den här rollen i en tid av stor ekonomisk och internationell instabilitet. Familjer och företag var oroliga för hur de skulle kunna betala sina räkningar. Putins illegala krig i Ukraina hotar säkerheten på hela vår kontinent. Och vårt land hade hållits tillbaka för länge av låg ekonomisk tillväxt. Jag valdes av det konservativa partiet med mandat att ändra på detta, sade hon i sitt avskedstal och fortsatte:

– Vi levererade på energiräkningar och på att sänka folkförsäkringarna. Vi satte upp en vision för en ekonomi med låg skatt och hög tillväxt – som skulle dra fördel av Brexits friheter. Jag inser dock, med tanke på situationen, att jag inte kommer kunna leverera det mandat på vilket jag valdes av det konservativa partiet. Jag har därför talat med Hans Majestät Konungen och meddelat honom att jag avgår som ledare för det konservativa partiet.

Liz Truss kommer sitta kvar som premiärminister tills en efterträdare har valts. En ny partiledare för Tory ska utses redan nästa vecka.

”Det var det. Efter 45 dagar som premiärminister avgår Truss. Ersättaren kommer bli något ihopsytt av Tory-ledamöter. Partiet är nu Labour-light och tjänar inget syfte”, skriver Nigel Farage i en kommentar på Twitter.

Enligt Farage behöver Torypartiet ersättas av något annat. Han utesluter inte att leda en sådan förändring, men för att det ska fungera måste han få hjälp av rätt personer.

”Vi bör alla vara rädda. Väldigt rädd. För försök att undergräva demokratin är nu status quo”, skriver GB News Dan Wootton på Twitter efter Truss avgång.

Läs också: ”Globalistisk statskupp” i Storbritannien, enligt Farage

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program