Liberalerna drar tillbaka misstroendehotet mot miljöministern

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Liberalerna meddelar att de släpper hotet om misstroendevotum tillfälligt mot miljöminister Annika Strandhäll (S), enligt en tweet från Arman Teimouri som är energipolitisk talesperson. Detta efter klara besked från miljöministern att beslut kommer fattas om slutförvar för kärnavfall den 27 januari.

Från Svensk Kärnbränslehantering Aktiebolag (SKB) är tongångarna positiva, detta efter att regeringen kommit med ett datum när avgörande om den framtida kärnbränslehanteringen fattas.

– Jag känner mig väldigt hoppfull kring att vi kommer att få positiva besked, säger Johan Dasht VD för SKB till TT.

SKB gick redan ut den 22 oktober i ett pressmeddelande och menade att det inte fanns några hinder för regeringen att fatta ett positivt beslut om kärnbränslehanteringen.

I augusti tog regeringen beslut om att delade upp SKB:s ansökan slutförvarssystem, enligt SKB. De ville bygga ut mellanlagret i Oskarshamn för att kunna förvara mer gammalt kärnbränsle där. Regeringen vill också skjuta beslutet om slutförvaret för kärnbränsle på framtiden.

Det uppdelade beslutet kritiserades och i riksdagen riktade en majoritet då ett krav om skyndsam hantering av ärendet från regeringen. Dåvarande miljöminister Per Bolund (MP) valde däremot att obstruera riksdagsbeslutet. När den renodlade socialdemokratiska regeringen inte gav klara besked valde därför Liberalerna att gå fram med hot om misstroendevotum.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program