Ledarskribenten Anders Lindberg anklagas återigen för hyckleri

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En Twitter-fejd mellan Chang Frick och den kontroversiella ledarskribenten Anders Lindberg har brutit ut. Frick meddelade på Twitter att han vill betala för att Lindberg ska utsättas för den mångkultur han står bakom politiskt, Lindberg blev då upprörd av Fricks tweet.

Efter att Lindberg skrivit en ledarartikel om att böneutrop är en del av den svenska kulturen ville Frick vara delaktig i att betala för att Lindberg själv skulle få höra islamistiska böneutrop fem gånger om dagen där han bor. Lindberg blev då upprörd över Fricks tweet.

– Det här är vad SD-gänget uppmanar till mot motståndare. Ert regeringsunderlag Moderaterna, skrev då Lindberg på Twitter om Fricks tweet.

Lindberg möttes då av en storm av kommentarer som pekade ut honom som en hycklare, när han inte vill ha den mångkultur han förespråkar i sitt eget kvarter.

Detta fenomen kallas populärt ”NIMBY”-syndromet, vilket är en förkortning på engelska för ”not in my backyard” och som på svenska betyder ”inte på min bakgård”. Det är vanligt förekommande att politiskt korrekta svenskar förespråkar mångkultur, men bosätter sig väldigt långt från den själva.

Samnytt gjorde för flera år sedan en uppmärksammad intervju på Södermalm där en mängd personer först ställde sig positiva till att husera en asylsökare i sin bostad. När Samnytts reporter sedan presenterade intervjupersonen för en utländsk man som påstods vara en asylsökare med behov av husrum, ändrade sig snabbt intervjupersonerna och ville inte ta emot honom.

Många menar därför att en överväldigande majoritet av svenskarna egentligen vill ha ett homogent samhälle men att många tillhörande det som professor Karl-Olov Arnstberg i en intervju med Swebbtv kallade för godhetsreligionen, ytligt erkänner sig till mångkultur, massinvandring och annat trots att de inte vill ha det i sin närhet.

Det är inte första gången Lindberg anklagas för hyckleri. Lindberg har också varit med och spridit den klimathysteriska myten om en förestående undergång för mänskligheten. Han har bland annat försökt förmå svenskar att drabbas av det som kallas flygskam. Han avslöjades sedermera av Isabella Eriksson som tog en bild på Lindberg på Arlanda. Till Nyheter Idag sade hon att hon blev chockad över att se honom där med tanke på vad han sprider för politiska budskap.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program